Walrus Fakti - okeāna dzīvnieki

Valrieksts ir jūras zīdītājs, kas ir vienīgais dzīvais suga Odobenidae ģimenē. Tas ir sadalīts trīs apakšsugās pēc to biotopiem: Atlantijas ziloņkaula, Klusā okeāna valrieksts un Arktikas valrieksts. Trīs apakšsugas ir attiecīgi Atlantijas, Klusā okeāna un Arktikas okeānā. Walruses spēlēja nozīmīgu lomu Arktikas pamatiedzīvotāju kultūras popularizēšanā, kuri to ir medījuši ēdieniem, brosmām un kauliem. Viņi arī tika medīti un nogalināti par blubberu un gaļu 19. gadsimtā. 20. gadsimta sākumā valriekstu populācija krasi medību dēļ samazinājās. Lai gan kopš tā laika tas ir nedaudz atsities.

4. Fiziskais apraksts

Valriekstu ķermeņa forma ir līdzīga jūras lauvām un roņiem. Tās īpatnākā iezīme ir garš muskulis gan vīriešiem, gan sievietēm. Brosmiņa var sasniegt 3, 3 pēdas un sver 12 mārciņas, un vīriešiem ir nedaudz garāks muskulis nekā sievietei. Walruses var izmantot savus ķekarus, lai parādītu dominējošo stāvokli un cīnītos. Krēslu ieskauj stīvs saru mats, ko sauc par vibrisāmu, kas valriekstim dod izskatu. Valriekstu korpuss ir nevienmērīgi pārklāts ar kažokādu, un tam ir kails izskats. Ap kakla un plecu vīra auglis, āda ir ļoti grumbaina un bieza. Vecie valrieksti ir gandrīz rozā, un peldēšanas laikā tie var būt arī balti. Tēviņam ir baculum, kura garums ir līdz 25 collām.

3. Diēta

Valrieksti barojas galvenokārt jūras grīdā un dod priekšroku sekla apvalka reģionam. Dzīvnieki ir daudzveidīgi un oportūnistiski barotāji, kas barojas ar vairāk nekā 60 jūras dzīvnieku ģints, ieskaitot skrubjus, mīkstmiešus, garneles un cauruļu tārpus. Valrieksti meklē un identificē laupījumu ar tās jutīgo vibrisēm un nostiprina tās spēcīgās lūpas, lai tās varētu nogalināt gaļu. Walruses arī iegūst jaunus roņus, bet reti kļūst par jūras putniem vai iesaldētiem narvāriem. Kaut arī ir teikts, ka dzīvnieki tiek vaļā no vaļu liemeņiem, ir maz pierādījumu, lai pierādītu šo teoriju.

2. Dzīvotne un diapazons

Daudzi Klusā okeāna valrieksti pavada vasaru Beringas šauruma ziemeļos Čukču jūrā un Lapteva jūrā. Pavasarī vālāji no Alaska krastiem pulcējas uz Anadiras līci. Ziemas laikā viņi pulcējas gar Sibīrijas krastu un Aļaskas dienvidu krastu. Mazāks Atlantijas vālotāju skaits atrodas Kanādas Arktikā un Krievijas rietumu daļā. Ir arī neliels Lapteva valriekstu skaits, kas pārsvarā ir tikai Lapteva jūras centrālajā un rietumu daļā. Ar ierobežotām niršanas spējām dzīvnieki aprobežojas ar sekliem ūdeņiem un ledu, kas ļauj viņiem piekļūt pārtikai.

1. Uzvedība

Walruses ir sociāli dzīvnieki, kas dzīvo lielā skaitā. Viņi pārvietojas lielos ganāmpulkos ar vīriešu un sieviešu kārtas dzīvniekiem, kas nav šķirnes periodā. Dzīvnieki iezīmē savu teritoriju un attēlo dominējošo stāvokli, izmantojot to ķekarus, ķermeni un agresiju. Viņi lielāko daļu sava laika pavada jūras ledus meklējumos. Vasarā un ziemā ziemas laikā Walruses lielā skaitā migrē uz ziemeļiem. Migrācija var būt gara un dramatiska.

Ieteicams

Eiropas valstis pēc iedzīvotāju blīvuma
2019
Kāda ir kultūru loma ekosistēmā un savvaļas dabas aizsardzībā?
2019
Kā Louisiana pirkums ietekmēja ASV?
2019