Vai vāveres vāvējas?

Vāvere sastāv no zemes vāverēm, koku vāverēm, marmotiem, peldošām vāverēm, čaulām un prēriju suņiem. Dzīvnieki ir dzimteni lielākajā daļā kontinentu, bet cilvēki to ieviesa Austrālijā. Vāveres var būt lielas, sākot no mazām sugām, kuru garums ir no 2, 8 līdz 3, 9 collām un kas sver aptuveni 0, 35 unces, lielām sugām, kuru garums ir 3 pēdas un kas sver līdz 18 mārciņām. Viņiem ir tievs ķermenis, kas pārklāts ar mīkstu zīdainu kažokādu, krūmiem un lielām acīm. Vāvere var izdzīvot gandrīz jebkurā dzīvotnē, bet mēdz izvairīties no ļoti sausām vietām un polāriem reģioniem. Tie galvenokārt ir zālēdāji, bet daži barojas ar kukaiņiem un maziem mugurkaulniekiem. Lai gan reti redzams ziemas laikā, vāveres nav pārziemot.

Kur vāveres dzīvo?

Pastāv nepareizs uzskats, ka vāveres dzīvo tikai kokos. Tomēr to dzīvotnēs ir burrows un ēkas, tostarp mājas. Lielākā daļa vāveru ir dīķu celtnieki un to dens, ko dēvē par dreju, izmanto zariņus un zarus. Dreys parasti tiek būvētas uz dakšām vai koku dobumiem, vai pat kūtīs, ja tādas ir pieejamas. Zemes vāveres dzīvo urbumos, kas ir pazemes tuneļu sistēmas, kas ietver lapas un sūnas komforta un siltuma nodrošināšanai, bet lidojošās vāveres dzīvo koku ligzdās vai caurumos, kas ir pārveidoti, izmantojot zarus un zarus. Ziemas laikā dreys vai dens tiek izmantoti, lai gulētu un audzētu jaunus vāverus.

Vai vāveres vāvējas?

Vāveres izvairās no ārkārtējas aukstuma un tērē lielāko daļu ziemas guļot dens. Tomēr šī uzvedība nav īsta hibernācija, jo viņiem nav ievērojamas neaktivitātes un vielmaiņas depresijas, kas skaidrojams ar to, ka vāveres nespēj saglabāt pietiekami daudz tauku, kas vajadzīgs ziemas guļus. Laikā, kad laika apstākļi uzlabojas, vāveres apņemas iegūt ēdienu, ko viņi slēpa siltākajos mēnešos. Tiek lēsts, ka vāveres vasarā un rudenī var savākt un slēpt līdz pat trīs gadu ilgai pārtikai.

Kā vāveres izdzīvo ziemas laikā?

Ziemas mēnešos vāveres patērē mazāk laika barošanai un atkāpjas savās dens grupās, lai saglabātu viens otru siltu. Atrodoties denī, viņi lielāko daļu laika pavada miega laikā. Bērnu vāverēs bieži sastopamo vāveru kopējais gulēšanas modelis bieži tiek nogādāts pieaugušo vecumā un praktizēts aukstās sezonās. Lai gan vāveres ir teritoriālas, ziemas laikā tās kļūst draudzīgas un piemērotas. Pat aukstajā sezonā dažus vāverus var redzēt barībā un aktīvi agri no rīta un vēlu vakarā, un pēc tam dienas laikā atteikties no viņu zaķa. Dažas vāveres arī gatavojas ziemai, iepildot, kas nozīmē, ka rudens mēnešus patērē ievērojamu daudzumu pārtikas, lai palielinātu ķermeņa masu. Šīs pārtikas rezerves palīdz vāverēm izdzīvot ziemas sezonā, kad pārtika ir ierobežota.

Ieteicams

Sentinelese cilvēki: pasaules kultūras
2019
Grand Staircase-Escalante nacionālais piemineklis - unikālas vietas Ziemeļamerikā
2019
Tuberkulozes skartākās valstis
2019