Unikālās Āfrikas sugas: pelēkais rhebok

Pelēkais rhebok, kas arī atrodas ar pelēko Rhebuck nosaukumu, ir antilopu suga, kas pieder pie Āfrikas kontinenta dienvidiem. Dzīvnieka zinātniskais nosaukums ir Pelea Capreolus . Termins Capreolus nozīmē latīņu valodā mazu kazu. Pelēkā rheboka Afrikaans nosaukums ir Vaalribbok, bet vēl viens dzīvnieka vārds ir Vaal rhebok vai vienkārši Rhebok.

Grey Rhebok iezīmes

Šī antilopu suga ir vidēja izmēra, kas sver no 42 līdz 66 mārciņām, un līdz 31 collām plecu augstumā. Dzīvniekam ir garš kakls, noapaļots deguns, tievas ausis un asas ragi, kas ir taisni vīriešiem ar gredzenveida pamatnēm un garumu līdz 10 collām. Pelēkajam rhebok ir īss, blīvs, vilnas mētelis, kam ir dažādi pelēki toņi.

Diēta un biotopi

Pelēki rheboks ieņem augstus reģionus Āfrikas dienvidu daļā. Šie antilopi klīst kalnu nogāzes, klinšainus kalnus, pļavas plato, un parādās arī Cape krastā. Grey Rhebucks ir vilnas kārtas, kas pielāgojas aukstumam kalnos. Dzīvnieki galvenokārt barojas ar forbiem un krūmiem, un no jūnija līdz oktobrim viņi arī aizņem ziedus, sēklas un saknes. Šī antilopu suga galvenokārt barojas stāvās teritorijās, lai gan viņi izmanto zāli, lai pasargātu un slēptos no plēsējiem. Dzīvnieks ir pamatiedzīvotājs Lesoto, Dienvidāfrikā un Svazilendā. Antilopu sugas dzīvo dažos Dienvidāfrikas parkos, tostarp Cape Peninsula nacionālajā parkā, Madikwe nacionālajā parkā un Addo Elephant National Park.

Uzvedība

Grey Rhebucks šķirnes sezonāli audzē pārošanās laikā no janvāra līdz aprīlim. Grūsnības periods ir aptuveni septiņi mēneši, un dzimšanas laiks pavasara beigās ir līdz pat vasarai. Antilopi ir poliģēni veidojoši ganāmpulki ar nobriedušiem vīriešiem un līdz pat 15 sievietēm kopā ar jauniešiem. Dzīvnieki ir teritoriāli marķēti ar savu teritoriju ar urīnu un mēsliem. Vīriešu rheboks ir ļoti agresīvi visā vaislas sezonā un cīnīsies pret iebrucējiem savā teritorijā. Pelēks rheboks snort, svilpina un ienīst. Tie ir visaktīvākie dienas laikā, pirms tie kļūst karsti. Dzīvnieki ir ātrs skrējējs, kas kalnu reģionos sasniedz ātrumu gandrīz 37 jūdzes stundā. Viņu paredzamais dzīves ilgums ir no astoņiem līdz desmit gadiem.

Populācija

IUCN apdraudēto sugu sarkanais saraksts klasificē pelēko rheboku kā tuvu apdraudētu. Dzīvnieku pašreizējā populācijas tendence samazinās, kad nobriedušie rheboks nepārtraukti samazinās. Aizsargājamās teritorijās iedzīvotāju skaits ir aptuveni 2000, un aptuveni 18 000 cilvēku atrodas neaizsargātās teritorijās. Nozīmīgi draudi sugai ir nelegāla medīšana, izmantojot suņus un dabiskos plēsējus. Pelēki rheboks ir upuri, kas ir hēnas, leopardi, džungļi, lauvas, poni un Cape medību suņi. Klimata pārmaiņas un cilvēku iekļūšana dabiskajā dzīvotnē ir veicinājušas iedzīvotāju skaita samazināšanos, kā arī palielinātu malumedniecību.

Fakti par Grey Rhebok

Katru gadu trofeju mednieki nogalina apmēram 100 pelēkus rheboksus ar trofejām, kas iegūst 900 USD - 1400 ASV dolāru cenu gan vietējā, gan starptautiskajā tirgū. Britu sporta uzņēmums Reebok aizņem holandiešu rakstu par antilopes nosaukumu nobriedušam vīrietim, Rhebok.

Ieteicams

Šengenas valstis
2019
Kur ir Buzzards Bay?
2019
Pasaules maizes grozi
2019