Turcijas vietējie putni

Turcija atrodas triju kontinentu putnu krustcelēs, un tai ir simtiem vietējo putnu sugu, kas izsauc valsts māju. Starp dažādiem migrācijas ceļiem, ko putni seko dažādos laikos, ir atšķirīgi, jo klimata pārmaiņas ietekmē to kustības modeļus.

Turcijas vietējie putni

Baltais pīle

White-Headed Duck mazā pīle ar stingru asti, kura garums ir apmēram 18 collas. Vīriešiem ir balta galva ar melnu vainagu galvas centrā. Likumprojekts ir zilgani krāsains un ķermeņa kopējais plankums ir sarkanīgs. Sievietēm ir tumšāks rēķins un blāvi krāsojums, salīdzinot ar vīriešiem. Viņu iecienītākie biotopi ir atvērti ar ūdeni ar blīvu veģetāciju pie malām, lai piegādātu pārtiku un nodrošinātu aizsardzību pret visiem plēsējiem. Šādas vietas nodrošina arī nepieciešamo segumu, kas vajadzīgs, lai savāktu un aizsargātu olas. Putns barojas ar ūdenī atrasto veģetāciju un jebkuru citu noārdošu dzīvnieku izcelsmes vielu. Daudzos gadījumos tā peldēs prom no briesmām vai agresijas, nevis lidos prom. Putnu uzskata par apdraudētu sugu, un attiecīgās starptautiskās aģentūras strādā, lai nodrošinātu tās savos biotopos.

Black Francolin

Putnam ir izliektas galvas ar brūnu varavīksnenes acīm un unikālu brūnās krāsas modeli visā tās ķermenī. Vidējais pilnpiena putnu garums ir lielāks par 30 cm, svars līdz 450 g. Viņiem ir tendence palikt skrubi dzīvojošos biotopos, kuros augs ir pietiekami augsts, lai piedāvātu viņiem patvērumu, kā arī atbilstošu vietu zemāk, lai varētu pārvietoties. Viņi paliek pie ūdens avotiem, un, lai gan tie nav meža putni, viņi bieži krūmāji. Vīrieši rada ārkārtas creaking zvanu, kas saglabājas visā vaislas sezonā. Gan vīrieši, gan sievietes rūpējas par saviem jaunajiem.

Armēņu kaija

Armēņu kaija garums ir no 20 līdz 24 collām, savukārt spārnu garums ir vidēji 50 collas. Atkarībā no dzimuma un lieluma viņi sver no 600 g līdz 1 kg. Viņu rēķini ir īsi īsi ar melnu punktu tieši pirms malas. Lielākā daļa to iezīmju ir līdzīgas dzelteno kāju kaijām. Spārnu galā ir melns toni, kas ir plašāks. Putni dod priekšroku dzīvot pie kalnu ezeriem un dzīvo kolonijās. Teritoriālie konflikti ir bieži. Viņi ligzdās parasti ievieto trīs olas aprīļa beigās.

Bluethroat

Bluethroat putns izmēra apmēram 10-15 cm. Tas ir vienkāršs brūns, izņemot atšķirīgus plāksterus. Tā audzē bērza koka un krūmu purvainos reģionos. Viņi iegūst savus vārdus no to rīkles skaidri zilās krāsas, kas nomainās ar dziļāku brūnu nokrāsu. Putns pēc savas dabas ir insektivs.

Vietējo putnu statuss Turcijā

Daži putni Turcijā saskaras ar izzušanas draudiem nelabvēlīgu klimatisko pārmaiņu dēļ, kas ir ietekmējušas viņu audzēšanas un migrācijas modeļus. Miljoni šo skaisto putnu ir bagātinājuši Turcijas ekosistēmu un ir kritiski ekoloģiskajā līdzsvarā. Tiek veikti atbilstoši pasākumi, lai saglabātu apdraudētās sugas no izzušanas.

Turcijas vietējie putniZinātniskais nosaukums
Baltais pīle

Oxyura leucocephala
Black Francolin

Francolinus francolinus
Armēņu kaija

Larus armenicus
Bluethroat

Luscinia svecica
Kopējs karalisks

Alcedo atthis
Baltās dzirnavas ķivere

Halcyon smyrnensis
Paddyfield Warbler

Acrocephalus agricola
Brūnā zivju pūce

Ketupa zeylonensis
Laipns lāčs

Vanellus gregarius
Lammergeier

Gypaetus barbatus

Ieteicams

Kas ir Gesamtkunstwerk?
2019
Valstis, kurās sievietes visticamāk strādā pakalpojumu sektorā
2019
Brazīlijas Forbidden Snake Island
2019