Taivānas endēmiskās putnu sugas

Taivānā dzīvo 17 vietējās putnu sugas. Lielākā daļa šo putnu dzīvo tropu mežos, zālājos, platlapju mežos, skujkoku mežos. Starptautiskajai dabas saglabāšanas savienībai (IUCN) ir pilnvaras aizsargāt un saglabāt šīs putnu sugas. Šo putnu populācija ir no 10 000 līdz 100 000 visā pasaulē. Šie putni izzūd cilvēka darbības dēļ, piemēram, to dabisko dzīvotņu iznīcināšana, savvaļas spēles un hibridizācija. Šie putni galvenokārt barojas ar kukaiņiem, augļiem, ogām, ziediem un bezmugurkaulniekiem.

17. Dzeltens zīle

Dzeltenais zīle, kas pazīstams kā Formosan dzeltens zīle, ir endēmisks putns uz Taivānas centrālo daļu un pieder pie Paridae ģimenes. Tās zinātniskais nosaukums ir Parus holsti vai Machlolophus holsti . Tā dzīvo mērenā mērenā mežā. Putns lielākoties ir dzeltens, ar melnu zili pelēku korpusu un muguru. Tā ir 13 cm. Tās ēšanas paradumi ir vāji zināmi; tomēr tas barojas ar kāpuriem un maziem bezmugurkaulniekiem.

16. Baltais šķipsnas laughingthrush

Baltais šķipsnu smejošs strazds, kas pazīstams kā Formasana smejošs strazds, pieder pie Leiothrichidae dzimtas. Tās zinātniskais nosaukums ir Garrulax morrisonianus . Tas ir liels putns, kura izmērs ir no 26 līdz 28 cm un ķermeņa svars ir 77 grami. Tam ir sēnīšu rēķins, kas ir dzeltens, ar melnām acīm un brūngani rozā kājām. Putns dzīvo 1, 475 līdz 3300 metru augstumā virs jūras līmeņa. Baltais čukstošs sēnīte ir zemes visēdējs.

15. Taivāna Yuhina

Taivānas yuhina parasti tiek saukta par Formasan yuhina. Tas ir mazs dziesmu putns, kas pieder pie Taivānas salas. Tās zinātniskais nosaukums ir Yuhina brunneiceps un pieder pie Zosteropidae ģimenes. Tā garums ir no 12 līdz 13 cm un sver vidēji 12 g. Tam ir brūns šokolādes cepure, tumši pelnu brūns mugurs, spārni un astes un vieglāks apakšējais krūts. Tie notiek 1000 līdz 2500 metru kalnu mežos. Tie barojas ar ziediem un augļiem.

14. Baltā auss Sibia

Baltais ausis Sibia pieder pie smejošās sēnīšu ģimenes. Tās zinātniskais nosaukums ir Heterophasia auricularis . Putns atstāj virkni meža un meža biotopu 1200 līdz 3000 metru virs jūras līmeņa. Baltās auss sibia ir 22-24 cm un sver 40-50 g. Tai ir dziļi zili-melni spārni un astes ar baltu spārnu joslu. Putns barojas ar kukaiņiem, nektāriem, augļiem un sēklām.

13. Taivāna Barwing

Taivānas barwing ir pazīstams kā Formasan bargwing un tā zinātniskais nosaukums ir Isactinodura morrisoniana . Tas pieder pie Leiothrichidae ģimenes un dzīvo mērenos mežos un subtropu vai tropu mitrā zemienē. Putns ir 18 līdz 19 cm un sver 32 g. Tās biotopā ietilpst nobrieduši lapkoku un mūžzaļie meži. Putns barojas ar posmkājiem, piemēram, kukaiņiem, kā arī ogām un sēklām. Skarbos laika apstākļos viņi pāriet uz augstākiem līmeņiem.

12. Steere's Liocichla

Steere liocichla atrodas Taivānas dienvidos. Tas ir galvenokārt atrodams lapkoku mūžzaļajos un skujkoku mežos. Tā garums ir 17 līdz 19 cm un sver 32 g. Tās taksonomiskais nosaukums ir Liocichla steerii . Putns barojas ar dažādiem pārtikas produktiem, piemēram, augļiem, ogām, sēklām un kukaiņiem. Putni ir dzelteni.

11. Flamecrest

Flamecrest, kas pazīstams arī kā Taivānas firecrest, pieder pie dzimumlocekļa ģimenes. Tās zinātniskais nosaukums ir Regulus goodfellowi . Flamecrest ir perching putns, kura izmēri ir tikai 9 cm un sver 7 g. Viņi parasti izvēlas skujkoku mežus ar augstumu 2000 m. Šie putni ir aktīvi un nemierīgi, kad tie apiņu un plankumu apveltīti. Šie putni ir kukaiņi, kas barojas ar kukaiņiem, bet dažreiz barojas ar ogām un nezālēm. Putnu galvas augšējā daļa ir dzeltena un oranža, un tā nosaukums ir flamecrest.

10. Taivāna Blue Magpie

Taivānas zilais burvis pieder vārnu ģimenei. Taivānā tā ir plaši pazīstama kā Taivānas burvis, kalnu dāma vai Formasan zilā burkāna. Putnu zinātniskais nosaukums ir Urocissa caerulea . Tā dzīvo platlapju mežos, kuru augstums ir no 300 līdz 1200 metriem. Putnu izmērs ir no 63 līdz 68 m un sver 254 līdz 260 g. Šie putni parasti lido pēc kārtas un parasti nebaidās no cilvēkiem. Viņiem ir melna galva, kakls un krūts, dzeltenas acis, un pārējā ķermeņa daļa ir zila.

9. Styan's Bulbul

Styan bulbul atrodas Taivānas austrumu un dienvidu daļā, un tas ir pazīstams kā Formosan bulbul un Taiwan bulbul. Tās zinātniskais nosaukums ir Pycnonotus taivanus . Tam ir pilnīgi melns brūns vainags, baltas spalvas ap acīm un melna moustahāla josla zem knābis. Putns ir 18-19 cm garš un dzīvo piekrastes zemienēs esošajās saimniecībās un attīstītajās teritorijās. Tie barojas ar augļiem, ziediem un kukaiņiem.

8. Taivāna Bušs Vārlers

Taivānas krūmu kauliņš ir sastopams tikai Taivānā un dzīvo ganībās un pamežos. Tās zinātniskais nosaukums ir Bradypterus alishanensis . Tā izmērs ir 14 cm un sver 10 g. Putns lielākoties ir blāvi rūsas brūns. Tā dzīvo lapu koku un skuju koku mežos, un šķirnes kalnos ir no 1200 līdz 3000 metriem. tas ir arī dziesmu putns, un lielākoties dzied rītā un vakarā. Tie barojas ar kukaiņiem.

7. Taivāna Whistling Thrush

Taivānā ir endēmisks Taivānas svilpes strazds, kas pazīstams arī kā Formasana svilpe. Tās taksonomiskais nosaukums ir Myophonus insularis . Putns dzīvo tumšos, mežu apvidos kalnos un dzīvo līdz pat 2700 metru augstumam. Tā ir 28-30 cm. Putns lielākoties ir melnbalts, bet dažas spalvas ir tumši zilas vai metāla zilas. Putns ir visaktīvākais rītausmā un krēslā un barojas ar garnelēm, zivīm, rāpuļiem un kukaiņiem.

6. Taivāna Hwamei

Taivāna hwamei ar zinātnisku nosaukumu kā Garrulax taewanus ir apmēram 24 cm garš. Putns lielākoties ir pelēkā brūnā krāsā un apakšējās daļās ir svītras. Tās biotopi atrodas 1 200 metru mežos un zemākajos kalnos. Viņi pārvietojas atsevišķi, pāros vai mazās grupās, meklējot sēklas un kukaiņus.

5. Koledža Bušs Robins

Collared bush robin, kas pazīstams kā Johnstone Robin, dzīvo kalnu un subalpu mežos. Tās zinātniskais nosaukums ir Tarsiger johnstoniae. Tā garums ir 12 cm. Putni dzīvo mežos, kuru augstums ir no 2000 līdz 2800 metriem. Šie putni bieži tiek aplūkoti pāros un ir dziesmu putni. Tās parasti barojas ar kukaiņiem un bezmugurkaulniekiem.

4. Taivānas kalns Partridge

Taivānas pilskalns ir zinātniski pazīstams kā Arborophila crudigularis. Putns lielākoties atrodas Taivānas kalnos. Taivānas pakalna dabiskais biotops ir platlapju meži. Putns barojas ar bezmugurkaulniekiem, piemēram, kukaiņiem un sliekām, lapām, ogām, sēklām un stādiem. Taivānas partridge ir apmēram 11 collas garš. Vīriešu sugas sver aptuveni 310 gramus, savukārt viņu sieviešu dzimuma partneriem vidējais svars ir 210 grami. Viņu galvai ir melnas puses ar pelēku vainagu. Viņu uzacis un kakls ir balti. Viņiem ir īss apaļš astes. Viņu melnā acs ir ap to šaurs sarkans gredzens. Taivānas pakalna kājas ir oranži sarkanas, savukārt tās knābis ir zili pelēks.

3. Mikado fazāns

Mikado fazāns, kura zinātniskais nosaukums ir Syrmaticus mikado, dažreiz tiek uzskatīts par neoficiālu Taivānas putnu. Tas atstāj 2000 līdz 3000 metru augstās platībās ar blīvu krūmu, bambusa un zālāju apvidus. Vīrieši aug līdz 70 cm, savukārt sievietes ir līdz 47 cm. Vīrieši ir tumši, kamēr sieviete ir brūna. Tās barojas ar augļiem, lapām, sēklām un bezmugurkaulniekiem.

2. Swinhoe fazāns

Swinhoe fazāns ir pazīstams kā Taivānas zilais fazāns un pieder vistu ģimenei. Swinhoe fazānu dažreiz uzskata par neoficiālu valsts simbolu Taivānai. Tas ir tāpēc, ka tai ir Taivānas valsts karoga krāsas, kas ir sarkanas, baltas un zilas. Tās zinātniskais nosaukums ir Lophura swinhoii . Šis putns lielākoties atrodams platlapju mežos, kuru augstums ir līdz 2300 metriem. Putns barojas ar kukaiņiem, sēklām un augļiem.

1. Taivāna Barbet

Taivānas barbets, kura zinātniskais nosaukums ir Megalaima nuchalis, ir 20 cm garš. Putnam ir piecas krāsas; pieres un rīkles ir dzeltenas, melna knābis, zilā un sarkanā josla, dzeltenīgi zaļa vēders un pelēcīgas pēdas. Putni atrodami mežā līdz pat 2800 metru augstumam. Putni galvenokārt barojas ar augļiem un kukaiņiem.

Ieteicams

Asante Kingdom Gana vietas
2019
Kas ir Gamma Theta Upsilon?
2019
10 vismazāk apdzīvotās Eiropas valstis
2019