Sešas Quoll sugas, kas atrastas Okeānijā

Quolls ir vidēja lieluma perifērijas, kas galvenokārt aizņem Austrālijas un Papua-Jaungvinejas daļas. Ir sešas atšķirīgas čaulu sugas, no kurām četras dzīvo Austrālijas mežos, bet pārējās divas sugas apdzīvo Jaunzēlandes šriftu un tropu reģionus. Bronzas četrstūris un Jaunā Gvineja quoll atrodas Papua-Jaungvinejas tropu salā, kamēr Ziemeļu kvartols, Rietumu četrstūris, austrumu četrstūris un Tīģera quoll aizņem Austrālijas salu. Ģenētiskie pierādījumi liecina, ka pirms vairāk nekā 15 miljoniem gadu miocēnā attīstījās čaulas. Agrīnie Okeānijas apmetņi to fiziskā izskata dēļ atsaucās uz čaulām. Sešas sugas atšķiras pēc svara un izmēra, sākot no 11 līdz 15 lb. Kopš kapteiņa Kūka atklāšanas 1770. gadā tie ir krasi samazinājušies, un daži no tiem izzuda sākotnējos biotopos.

Fiziskās īpašības

Quolls ir visēdāji mīkstie. Četru sugu lielums un svars atšķiras. Tīģeru čaulas ir lielākās sugas ar vīriešu pieaugušajiem, kas sver 15 £, bet ziemeļu čaulas ir mazākās ar vidējo vīriešu pieaugušo, kas sver 32oz. Viņiem ir asa smaile, garas astes un brūna vai melna kažokāda ar izteikti baltiem plankumiem. Tie ir aktīvi, pārsteidzoši dzīvnieki, ar jautrām acīm un mitru rozā degunu. Viņiem ir daudz asu zobu, lai sagrieztu zīdītāju laupījumu un sasmalcinātu bezmugurkaulniekus. Mātītēm ir seši zīdaiņi, kas baro bērnu ar krūti, kuri ir atkarīgi no mātes, kamēr viņi nav vecāki par sešiem mēnešiem.

Dzīvotne un diapazons

Quolls ir dzimtene Austrālijas kontinentā, Jaunajā Gvinejā un Tasmānijā, kur tās aizņem mežu, krūmu un zālāju reģionus. Lai gan sešas sugas vienā vietā tika plaši izplatītas trijos reģionos, tās ir ierobežotas tikai dažās jomās pēc to dabisko dzīvotņu iznīcināšanas un plēsēju ieviešanas. Katra suga ir atšķirīga konkrētai ģeogrāfiskai atrašanās vietai, kur tīģeri un austrumu cekļi ir pilnīgi mezoniskas sugas, kas dzīvo mitrās dzīvotnēs, bet pārējie dzīvo sausos un tropiskos reģionos ar augstāku nokrišņu daudzumu. Quolls iegremdē savus dēnus baļķos vai alās un galvenokārt dzīvo atsevišķi. To biotopu diapazons var ilgt vairākus jūdzes ar vīriešu čaulu klāstu, kas pārošanās nolūkā pārklājas ar vairākām sievietēm.

Diēta

Lai gan čaulas tiek klasificētas kā visēdāju dzīvnieku sugas, tām ir pārsvarā gaļai veltīta diēta, kurā tās barojas ar putniem, kukaiņiem un maziem rāpuļiem, piemēram, ķirzakas. Lielākas sugas, piemēram, tīģeris, barojas ar lielākiem zīdītājiem, piemēram, trušiem, zaķiem un bagātībām. Viņi mēdz barot riekstus, augļus un zāli, kad tie ir pieejami. Kā nakts dzīvnieki, čaulas ir vientuļie lopi un parasti medī naktī, stājoties pie saviem upuriem, pirms viņi plešas. Quolls nogalina savu upuri, pouncing uz lielākiem upuriem, nogrimšanas to asu nagi, vienlaikus enfolding savu žokļu ap kaklu. Mazajiem upuriem tie piespiež to uz zemes ar spēcīgajām priekšējām ķepām, izmantojot asus zobus, lai saplēstu miesu. Bushfire un sausuma gadījumā, quolls lopbarības uz carrion un dažreiz dauzīt ap atkritumu tvertnēm un kempingi meklē pārtikas. Viņi parasti iegūst ūdeni no savas pārtikas, padarot tos diezgan piemērotus sausuma laikos.

Uzvedība

Quolls ir nakts radības, kas nozīmē, ka viņi pavada savu nakts medību un atpūtas stundas. Atšķirībā no daudziem nakts zīdītājiem, čaulas bauda saulainās dienas saulē, nevis slēpjas dūņainos baļķos vai akmeņainās plaisās. Kaut arī ir redzams, ka čaulas ir kāpšanas koki, viņi mēdz dzīvot uz zemes. Viena interesanta uzvedība par čaulām ir koplietošanas tualetes telpu izmantošana atklātajās telpās, piemēram, klintīm. Parasti ir 100 pilināmie, kas tiek izmantoti, lai norobežotu savas teritorijas, kā arī sociālās funkcijas. Quolls galvenokārt ir vientuļās būtnes, kurām ir ierobežota mijiedarbība ar citiem quolls, un mijiedarbojas tikai pārošanās vai sociālo aktivitāšu laikā. Quolls sazinās ar kliedzieniem, svilpumiem un kliedzieniem ar katru, kas nodod atšķirīgu vēstījumu.

Pavairošana

Vīriešu un sieviešu čaulas mijiedarbojas tikai pārošanās laikā, kas notiek galvenokārt ziemā. Pēc mēslošanas sievietes vēdera krokās atlocās, veidojot maisiņu, kas atveras aizmugurē. Visām sugām grūsnības periods ir 21 diena, pēc tam māte atkāpjas no viņas dzimšanas un dzemdē apmēram astoņpadsmit mazuļus. Tā kā viņi piedzimst priekšlaicīgi, tikai seši mazuļi var izdzīvot pirmajās divās nedēļās, un tie tiek nogādāti mātes maisiņā astoņas nedēļas, kur viņi baro bērnu ar vienu no mātes sešiem dzemdēm. Tikai tīģera četrstūris ir patiess purvs, jo tam ir īsts maisiņš. Citās sugās ādas mizas ap mātes tītēm darbojas kā maisiņš jauniešu mazuļu pārvadāšanai un aizsardzībai. Kad kucēni aug, viņi karājas no mātes vēdera un devītajā nedēļā viņus aizved uz muguras. Quolls sasniedz dzimumbriedumu viena gada vecumā, un tā dzīves ilgums ir no diviem līdz pieciem gadiem.

Draudi

Quolls ir klasificēts kā ļoti apdraudēta suga, kur to skaits ievērojami samazinās to dabiskajā dzīvotnē. Viņi saskaras ar lieliem draudiem, ko rada cukurniedru krupis, kas tika ieviests Austrālijā 1935. gadā. Ilgtspējības vides ūdens populācijas un kopienu departaments apgalvo, ka indīgs krupis ir ļoti uzmācīgs un ir ziņots, ka pēc tam, kad barojas ar tiem, tiek izdzēsts liels daudzums čaulu. . Invazīvo kaķu un lapsu sugu ieviešana palielināja konkurenci par pārtikas resursiem, kā arī radīja nopietnus draudus, jo svešzemju sugas arī saņēma upurus. Iedzīvotāju spiediens Okeānijā ir novedis pie dabisko biotopu iznīcināšanas par labu urbanizācijai, nekustamā īpašuma attīstībai, lauksaimniecībai un kalnrūpniecībai, kā rezultātā salās samazinājās čaulas. Aizsardzības centieni okeānā, ko vada Vides un saglabāšanas departaments, ir novērsuši tādus lielus draudus kā lapsas, lai atjaunotu čaulu populāciju un ļautu viņiem attīstīties savvaļā. Teritorijas savvaļas dabas parks ir sagūstījis un audzējis vairākas kritiski apdraudēto austrumu un bronzas čaulu sugas.

Ieteicams

Kad Texas paziņoja par neatkarību no Meksikas?
2019
Kas ir Britu Kolumbijas galvaspilsēta?
2019
Kas ir Haber-Bosch process?
2019