Šengenas vīza: pase visam kontinentam

Ceļošana pa Eiropu ir brīnišķīga pieredze, kas bagāta gan ar kultūru, gan vēsturi. Tāpat kā vairumam ceļojumu, ir nepieciešamas atbilstošas ​​atļaujas un vīzas. Dažas tautības ir atbrīvotas no vīzas, citas nav.

Ja indivīds vēlas ceļot uz Eiropu, Šengenas vīza ir viegls un pieejams veids, kā pārvietoties citādi sarežģītā procesā. Birokrātija, kas iesaistīta vīzas iegūšanā katrai atsevišķai valstij ceļojuma maršrutā, var būt biedējoša, nomākta un dārga. Ja plānotais ceļojums ietver ceļošanu divās vai vairākās Šengenas valstīs, tad šī vīza ir ieteicama.

Šengenas vīza darbojas kā ceļojuma dokuments, kas ļauj turētājam ierasties visās 26 dalībvalstīs. Ir svarīgi atzīmēt, ka 1) Šengenas vīza ir jāiegūst, pirms ceļotājs ir atstājis savu dzimto valsti, 2) šo vīzu nevar iegūt imigrācijas laikā, kad izkraujat pirmajā valstī, un 3) šī vīza ir paredzēta tikai apmeklētājiem un ir paredzēta tikai tiem, kas ceļo atpūtai, tūrismam vai biznesam

Ieejot vienā no 26 Šengenas dalībvalstīm, vīza ir derīga ceļošanai reģionā maksimāli 90 dienas, 6 mēnešu laikā. Rūpīga plānošana ir būtiska, lai nodrošinātu noteikumu ievērošanu. Šengenas vīzu paplašināšana ir ļoti sarežģīta. Ja laiks valstī pārsniedz 90 dienas, notiek automātiska izmešanas valsts.

Vīzu atbrīvojumi

Vairākas valstis ir atbrīvotas no Šengenas, kas nozīmē, ka nav nepieciešams iepriekšējs pieteikums

Apmeklētāji no šādām zemāk uzskaitītajām valstīm ir atbrīvoti no vīzas Šengenas zonā un viņiem nav jāpieprasa vīza.

Albānija, Andora, Antigva un Barbuda, Argentīna, Austrālija, Bahamu salas, Barbadosa, Bosnija un Hercegovina, Brazīlija, Bruneja, Kanāda, Čīle, Kostarika, Horvātija, Salvadora, Bijusī Dienvidslāvijas Maķedonijas Republika, Gvatemala, Hondurasa, Honkonga Kong, Izraēla, Japāna, Malaizija, Makao, Maurīcija, Meksika, Monako, Melnkalne, Jaunzēlande, Nikaragva, Ziemeļu Marianas, Panama, Paragvaja, Sentkitsa un Nevisa, Serbija, Seišelu salas, Singapūra, Dienvidkoreja, Taivāna, Amerikas Savienotās Valstis, Urugvaja, Venecuēla .

Ja individuālā ceļošana nav viena no iepriekš minētajām valstīm, un plāns ir apmeklēt vairāk nekā vienu valsti Šengenas reģionā, tad šī vīza nodrošinās racionalizētu pieeju šim procesam.

Pieteikšanās process

Šengenas vīzas pieteikšanai nav jāmaksā, bet pēc apstiprināšanas tas var izmaksāt līdz pat 60 eiro

Tiklīdz ir konstatēts, ka jūsu ceļojumam ir nepieciešama Šengenas vīza, jāsāk vīzas pieteikšanās process. Šeit var atrast procesa vadlīnijas.

Lai veiksmīgi virzītos pa šo procesu, vispirms ir jāsazinās ar valsts konsulātu, kurā lielākā daļa brauciena būs. Konsulāta darbinieki varēs palīdzēt aizpildīt pieteikumu un iesniegt kontrolsarakstu dokumentiem, kas vajadzīgi, lai nodrošinātu vislabāko vīzas saņemšanas iespēju.

Lai pieteiktos Šengenas vīzai, nav jāmaksā. Process var būt diezgan darbietilpīgs, tāpēc pacietība šajā procesā ir aktīvs. Pēc apstiprināšanas jums būs jāmaksā par vīzu. Maksas ir sīki izklāstītas tālāk:

  • Pieaugušie: 60 eiro
  • Bērns vecumā no 6 līdz 12 gadiem: 35 eiro
  • Bērns līdz 6 gadu vecumam: bezmaksas

Nav nedzirdēts, ka maksa par atteikšanos no kultūras vai tūrisma stimuliem uzņēmējvalstī. Tas īpaši attiecas uz bērniem. Ja skolotāji, kas pavada studentu grupu, organizē ceļojumu, dara to zināmu pieteikuma iesniegšanas procesā, jo var tikt atcelta maksa par studentiem.

Vienkārša apstiprināšana

Francija izdod vislielākās vīzas gadā, bet neuzticas Francijai kā vienīgajai valstij

Ir tikai viena veida Šengenas vīza, kas padara procesu ievērojami vieglāku.

Ceļojuma plānošanas stadijā ieteicams izpētīt, kura valsts ir vispiemērotākā Šengenas vīzu piešķiršanai. Tas laika gaitā svārstās, tāpēc pētniecība var būt ļoti izdevīga.

Ir zināms, ka Francija pastāvīgi nodrošina lielāko vīzu skaitu gadā, taču tas var mainīties. Visbeidzot, pieteikšanās process un prasības ir vienādas neatkarīgi no valsts, tomēr daži pētījumi par izsniegto vīzu statistiku varētu radīt atšķirību starp vīzas piešķiršanu vai noraidīšanu.

Nepieciešamā dokumentācija

Pārliecinieties, vai jums ir atbilstoša dokumentācija, ieskaitot lidojumu turp un atpakaļ

Personas dokumenti: Lai iegūtu vīzu, ir nepieciešama derīga pase ar daudzām tukšām lapām. Kad 90 dienu ceļojums ir pabeigts, pasē jābūt 2-4 tukšām lapām un vismaz 6 mēnešiem līdz derīguma termiņa beigām. Ir nepieciešami arī 2 pases fotoattēli, kas atbilst biometriskajiem standartiem. Jūsu vietējā fotostudija varēs palīdzēt izpildīt šos standartus. Šajā posmā ir nepieciešams pabeigt atbilstošās pieteikuma veidlapas, kas iegādātas no tās valsts konsulāta, kuru jūs izmantojat.

Ceļojuma dokumenti: tāpat kā vairumam ceļojumu, ir svarīgi, lai jūsu ceļojuma ceļojuma dokumenti būtu gatavi, lai pierādītu savu nodomu atgriezties jūsu mītnes valstī. Lidojuma rezervācija turp un atpakaļ ir pieņemama, un apstiprinātās biļetes var būt jāiesniedz, ierodoties katrā apmeklētajā valstī. Ceļojuma maršruta drukāta kopija paātrinās robežšķērsošanu un palīdzēs atbildēt uz visiem imigrācijas amatpersonas jautājumiem.

Fonda pierādījums: ir nepieciešama prasība pierādīt, ka ceļojums ir vīzas turētāja līdzekļiem. Tas var būt bankas izrakstu kopijas no iepriekšējiem 6 mēnešiem vai kredītkaršu rēķiniem. Ģimenes locekļi, kas atrodas ceļojuma maršruta valstī (-ās), var iesniegt dokumentus, kas apliecina, ka viņi sniegs finanšu līdzekļus. Naudas apjoms, kas nepieciešams, lai varētu pierādīt, ka ceļojums ir pieņemams, dažādās valstīs nedaudz atšķiras. 50 - 60 eiro dienā ir aptuvens vidējais rādītājs.

Ceļojumu apdrošināšana: Dokumentācija, kas sniedz detalizētu informāciju par ceļojuma / veselības apdrošināšanas segumu ceļotājam, ir obligāta. Tas nav tikai prasība attiecībā uz Šengenas vīzu, bet pamatīgi ieteicams ceļot jebkurā vietā ārpus savas valsts. Slimnīcu rēķini var būt nepiedodoši, pat salīdzinoši nelieliem ievainojumiem.

Noraidīšanas un apelācijas process

Noraidījumi var būt grūts, bet ir iespējams iesniegt apelācijas procesu

Ja Šengenas pieteikums tiek noraidīts, ir pieejams plašs apelācijas process. Konsulāts rūpīgi informēs Jūs par šī procesa detaļām noraidījuma gadījumā.

Precīza dokumentu sagatavošana pirms pieteikuma iesniegšanas padarīs procesu daudz vieglāku. Konsulāts sniegs detalizētu nepieciešamo dokumentu sarakstu. Ir ļoti svarīgi pievērst īpašu uzmanību visiem norādījumiem, kas sniegti, apkopojot visus dokumentus.

Pat mazas detaļas, ja tās tiek ignorētas, var izraisīt aizkavēšanos un piedzīvojumu. Ar pienācīgu plānošanu Šengenas vīza nodrošinās visu piekļuves ceļu dažām aizraujošākajām pilsētām un pieredzēm, ko Eiropai ir jāsniedz.

* Šengenas dalībvalstis

Eiropas valstu karte, kas veido Šengenas zonu

Tālāk ir uzskaitītas 26 valstis, kas ir Šengenas dalībvalstis. Šengenas reģiona valstīs ir dažas no slavenākajām tūrisma vietām Eiropā. No Kolizejā Romā līdz Vecajai Bratislavai Slovākijā. Pamatojoties uz valstspiederību, ja jums ir nepieciešama vīza, lai apmeklētu šādas valstis, Šengena ir lielisks instruments šī mērķa sasniegšanai.

Zemāk ir saraksts ar Šengenas reģiona valstīm:

  1. Austrija
  2. Beļģija
  3. Čehu Republika
  4. Dānija
  5. Igaunija
  6. Somija
  7. Francija
  8. Vācija
  9. Grieķija
  10. Ungārija
  11. Islande
  12. Itālija
  13. Latvija
  14. Lihtenšteina
  15. Lietuva
  16. Luksemburga
  17. Malta
  18. Nīderlande
  19. Norvēģija
  20. Polija
  21. Portugāle
  22. Slovākija
  23. Slovēnija
  24. Spānija
  25. Zviedrija
  26. Šveice

Ieteicams

Lietuvas kultūra
2019
Grenlandes vietējie augi
2019
Kāda etniskā piederība ir lielākā daļa austriešu?
2019