Pygmy Falcon fakti - Āfrikas dzīvnieki

Pygmy falcon ir mazākais plēsīgo putnu veids Āfrikā, un to var atrast galvenokārt kontinenta austrumu un dienvidu daļā. Viņi gūst kukaiņus, mazus zīdītājus un mazus rāpuļus un ir vidēji seši collas garš.

4. Fiziskais apraksts

Falcon physique atšķiras atkarībā no tā, vai viņi ir vīrieši vai sievietes. Piemēram, vīriešu dzimuma pygymy falcon ir baltā krāsā un uz sejas, kamēr muguras ir pelēkā krāsā. Sievietēm sārta ir kastaņu muguras un balta acs plankums, bet nepilngadīgajam sārkam ir brūns muguras gabals, kas ir blāvāks pieaugušajam sievietei, kuram ir krūšu gals. Spārna lidojuma spalvas ir plankumainas melnā un baltā krāsā, bet astes ir melnas un baltas. Falcon lidojums ir zems un viļņots, un tā lieluma un rakstura dēļ tas stāv uz augšu atklātā lapotnē un parasti apdzīvo sausus krūmus.

3. Uzvedība

Pygmy falcon ir diennakts, kas nozīmē, ka tas ir aktīvs no rīta un vēlu pēcpusdienā, bet lielāko daļu dienas pavada. Līdzīgi kā dzenis, sēnes ir spilgti lidojumā un var dart pa gaisu. To izmērs ļauj viņiem dalīties ligzdu kolonijā, kas nodrošina drošu un laika apstākļu izturīgu vidi. Veicot tiesas procesu, sievietes piekariņi veic pārspīlējumus, kas seko pāra pārcelšanai uz sociālā audēja ligzdu. Kakla pāris izrāda vienu vai divus audus no ligzdas, un sievietei ir aptuveni četras olas. Lai gan abi vecāki inkubē olas trīsdesmit dienas, sievietei tas ir lielāks. Vīrietis nodrošina ģimeni ar pārtiku.

2. Dzīvotne un diapazons

Zivis dzīvo divās dažādās vietās Āfrikā. Viņi dod priekšroku sausam vai daļēji sausam klimatam. Falcons izvairās no mežiem un atklātām malām, bet bieži apmeklē lielas putnu ligzdas, kurām ir kopīgas un ligzdojošas vietas. Putni ir izplatīti un nav apdraudēti. Pygmy falcon mobilitāte ir atkarīga no audēja pieejamības, jo tie izmanto ligzdošanu pārošanai, tāpēc tiem ir ļoti ierobežota izplatība un arī tā, ka tās lielums var izraisīt laupījumu, kā arī var izvairīties no savannas pļavu biotopiem, kam nav kopīgu audēju putnu ligzdu.

1. Diēta

Pūkādainais piekūns lielā mērā ir atkarīgs no kukaiņiem un ķirzām, bet arī baro ar grauzējiem un maziem putniem. Neatkarīgi no to lieluma, tie ir nežēlīgi plēsēji, tāpat kā plēsīgie putni. Tā sēž no augsta koka, jo tā skatās uz ēdienu. Pēc tam, kad piekūns redzēs savu laupījumu, tas ātri iegremdējas zemē, kas savos upuros satver savu upuri, un pēc tam atgriežas pie asariem barošanai. Līdzīgi kā citiem raptoriem, Āfrika pūkādainais piekūns regurgitē divas reizes dienā. Ja ēdiens ir ierobežots, sēklinieki var streikot un nogalināt sabiedrisko audēju cāli un nogādā to jauniešu un izsalkušās ģimenes ligzdu kamerā.

Ieteicams

Kas ir Everestas kalnu galotņu sanāksmes?
2019
Kas ir naftas eļļa?
2019
Adrijas jūra
2019