Polijas visvairāk apdraudētie zīdītāji

Polija atrodas Centrāleiropā un tās kopējā platība ir 120 726 kvadrātjūdzes. Tā ir sadalīta divos atšķirīgos ekoreģionos: Eiropas un Vidusjūras reģiona Montane jauktie meži un Atlantijas okeāna ziemeļaustrumu plaukts. Šajos reģionos dzīvo daudzi augi un dzīvnieki, kas, lai gan tie izzuduši citos Eiropas reģionos, turpina dzīvot Polijā. Šajā rakstā apskatīti daži no visvairāk apdraudētajiem zīdītājiem Polijā.

Polijas visvairāk apdraudētie zīdītāji

Eiropas Mink

Eiropas ūdeles aug līdz pat 13, 9 collām līdz 16, 9 collām un sver 1, 21 līdz 1, 76 mārciņas atkarībā no dzimuma. Šai sugai ir īsas kājas, garš ķermenis un garš asti, kas palīdz tai peldēties. Tās uzturs sastāv no vardēm, kukaiņiem, zivīm un ūdens augiem. Eiropas ūdeles ir iekļautas IUCN Sarkanajā sarakstā, jo tās ir ļoti apdraudētas, jo iedzīvotāju skaits un diapazons strauji samazinās. Tā iedzīvotāju skaita samazināšanās ir reģistrēta kopš 18. gadsimta. Tomēr pēdējās desmitgades laikā tas ir samazinājies par vairāk nekā 50%, un tā diapazons ir samazinājies par 85%. Daži no šīs populācijas un biotopu zuduma iemesliem ir: pārmērīga medības, mežu izciršana, attīstība, invazīvās amerikāņu ūdeļu sugas un pārtikas avotu zudums. Vairākās valstīs notiek saglabāšanas programmas.

Wisent

Gudrs vai Eiropas bizons ir lielākais zemes zīdītājs Eiropā, sasniedzot augstumu no 5, 2 līdz 6, 4 pēdām un sverot no 880 līdz 2030 mārciņām. Šī putnu suga dzīvo ganāmpulkos no 8 līdz 13 personām, kas dzīvo galvenokārt zālē. Mazs ganāmpulks dzīvo Polijas Białowieża mežā, kur viņu uzturs tiek papildināts ar sienu. Šī suga reiz tika uzskatīta par izmirtu, lai gan reintrodukcijas programmas vairākās valstīs ir bijušas veiksmīgas. Šodien IUCN Sarkanajā sarakstā tiek uzskatīts, ka tas ir neaizsargāts. Tiek uzskatīts, ka tās pašreizējais iedzīvotāju skaits ir aptuveni 1800 ar 1000 nobriedušu personu. Nesen šis skaitlis pieaug.

Mouflons

Mouflonu, kas pazīstams arī kā Kipras savvaļas aitas, atzīst tās sarkanbrūnās kažokādas, baltās krāsas plankumi gar sāniem un izliektos ragus. Tas var svērt pat 110 mārciņas. Pārošanās laikā vīrieši cīnās par dominējošo stāvokli, lai piekļūtu sievietēm. Tiek uzskatīts, ka muflons ir viens no diviem mājas aitu senčiem. Šī suga reiz bija endēmiska Kipras salai, lai gan tā tika ieviesta vairākās valstīs, tostarp Polijā. Pašlaik IUCN Sarkanajā sarakstā tas ir marķēts kā neaizsargāts, jo tās iedzīvotāju skaits pēdējās paaudzes laikā ir samazinājies par 30%. Šis samazinājums ir saistīts ar biotopu zudumu, medībām un hibridizāciju ar vietējām aitām.

Citi apdraudētie un apdraudētie Polijas zīdītāji atrodami zemāk redzamajā diagrammā.

Vides draudi un aizsardzības pasākumi

Kā minēts iepriekš, daudzus šajā sarakstā iekļautos zīdītājus apdraud biotopu iznīcināšana. Tas var notikt vairāku iemeslu dēļ, tostarp atmežošana, pilsētu attīstība, lauksaimniecība un ūdens un gaisa piesārņojums. Lai atceltu mežu izciršanas sekas, Polijas valdība ir uzsākusi mežu atjaunošanas programmu ar nolūku līdz 2050. gadam palielināt mežu platību no pašreizējiem 30, 5% līdz 33%. zeme. Turklāt saglabāšanas nolūkā tiek aizsargāti arī dažādi mitrāji un piekrastes reģioni.

Polijas visvairāk apdraudētie zīdītājiZinātniskais nosaukums
Eiropas MinkMustela lutreola
WisentBison bonasus
MouflonsOvis musimon
CūkdelfīnsPhocoena phocoena
BarbastelleBarbastella barbastellus
Geoffroy's BatMyotis emarginatus
Dīķis BatMyotis dasycneme
Bechstein's BatMyotis bechsteinii
Dārza DormouseEliomys quercinus
Speckled Ground vāvereSpermophilus suslicus
Eiropas zemes vāvereSpermophilus citellus

Ieteicams

Kas ir Mormona taka?
2019
Kas ir Nigērijas nacionālais putns?
2019
Kurš bija pirmais neredzīgais, kas tikās Everestā?
2019