Pelēkais vilks: Ziemeļamerikas dzīvnieki

Kas ir pelēki vilki?

Pelēkais vilks ( Canis lupus ) ir vislielākais ģimenes loceklis, kam pieder kopējs suns Canidae . Ģints vārds Canis ir latīņu vārds, kas nozīmē “suns” un lupus latīņu vārdam, kas nozīmē “vilks”. Latīņu valodas klasifikācija, kas tulkota angļu valodā, kļūst par “suņu vilku”. Mēs izmantojam nosaukumu “pelēks”, lai aprakstītu visas suņu apakšgrupas, lai gan pelēkā krāsa nav dominējošā krāsa starp visiem tās locekļiem. Pelēki vilki ir tipiski suņi ar ilgu krūmu, kas bieži ir melnā galā. Viņu mētelis parasti ir pelēka un brūna kombinācija ar unikāliem sejas marķējumiem. Krāsa var ievērojami atšķirties no baltas līdz brūnai un pat melnai. Pelēki vilki ir lieli un smagi, salīdzinot ar viņu tuvu savvaļas brālēni Coyote vai „Golden Jackal”. Pelēkā vilka kājas parasti ir garākas nekā citu suņu kājas, kas ļauj viņiem vieglāk pārvarēt dziļu sniegu. Atkarībā no pelēkā vilka pasugas, to izmēri ir ļoti atšķirīgi arī abos dzimumos. Visā tipiskajā diapazonā sieviešu pelēkie vilki sver no 40 līdz 120 mārciņām un garums ir no 4 līdz 6 pēdām. Pieaugušie vīrieši ir nedaudz smagāki, ar garumu 5 līdz 6, 5 pēdas. Viņu augstums pie pleca, stāvot uz visām četrām kājām, svārstās no 28 līdz 30 collām.

Ko Gray Wolves ēd?

Pelēki vilki ir plēsēji, un viņi bieži izplata pārtiku, iznīcinot vai nozagjot upurus no citiem plēsējiem. Viņi dod priekšroku ēst lielus zaķus, piemēram, briežus, bisonus vai aļņus, bet arī tos var atrast medījot mazākus dzīvniekus. Iespaidīgi pieaugušais vienā ēdienreizē var ēst 20 mārciņas gaļas. Zooloģiskajā dārzā vilkus bieži baro ar suņu gabaliņiem vai gaļas izcirtņiem.

Kur dzīvo pelēki vilki?

Saskaņā ar Starptautiskā vilku centra datiem aplēstais pelēko vilku skaits Aļaskā ir no 7 000 līdz 11 200, aptuveni 3700 Lielo ezeru reģionā un aptuveni 1, 675 Ziemeļu Rockies. Pelēko vilku populācija šajos reģionos ir saglabājusies stabila, jo ir veikti valdības centieni to aizsardzībai. Pelēko vilku ASV zivju un savvaļas dzīvnieku aizsardzības dienesti klasificē kā apdraudētas sugas, lielā mērā pateicoties vides izmaiņām un citām sekām, ko cilvēka iejaukšanās ietekmē to biotopos. Viens no draudiem, ar kuriem saskaras šīs sugas, ir pārliecība, ka vilki ir bīstami cilvēkiem. Šī bailes un pārpratumi rada lielu apdraudējumu vilkiem, jo ​​cilvēki bieži nogalina viņus no nepamatotām bailēm. Visbiežāk sastopamais drauds vilku dzīvei apdzīvotās vietās ir konflikts ar cilvēkiem, kas nogalina mājlopus, kas bieži vien izraisa to medību un slazdošanu lauksaimniekiem un lopkopjiem.

Kā Gray Wolves dzīvo?

Pelēki vilki ir ļoti pielāgojami vairumam biotopu, neatkarīgi no tā, vai tās ir arktiskā tundra, meži, zālāji vai tuksneši. Viņi labi ēd, ja ir sniega pārpilnība, tas ir stāvoklis, kas veicina medību medījumus. Rudens un pavasara periodos viņi ir aktīvāki un biežāk gulējas atklātā vietā.

Kā pelēki vilki atveido?

Pelēks vilks parasti ir monogāms, un pāra pāris paliek kopā, ja vien pārējie paliek nāves. Ziemeļamerikā tās parasti audzē no janvāra beigām līdz martam. Pelēki vilki parasti ir grūtnieču apmēram 62 līdz 75 dienas, un viņi mēdz dzemdēt 4-6 mazuļus pakaišiem. Jaundzimušie mazuļi ir dzimuši akli un nedzirdīgi, un iepakojums rūpējas par mazuļiem, līdz tie ir aptuveni 10 mēnešu vecumā. Šajā laikā viņi parasti ir pietiekami spilgti, lai rūpētos par sevi un bēg no briesmām.

Ieteicams

Valstis, kas sākas ar burtu T
2019
Marietas salu slēptā pludmale, Meksika - unikālās vietas visā pasaulē
2019
Kas ir skerijs?
2019