Peafowl fakti - pasaules dzīvnieki

Peafowl ir dekoratīvas putnu sugas, kas pieder pie Phasianidae ģimenes. Ir divas āķu sugas, proti, Āzijas un Kongo sugas. Kongo suga ir vienīgais fazāna ģimenes loceklis, kas nāk no Āzijas. Āzijā ir arī divas Āzijas pīļu sugas - zilā pūce un zaļās pūces. Vīriešu peafowl ir pazīstams kā pāvs, bet sieviete tiek saukta par Peahen. Nenobriedušos pēcnācējus reizēm sauc par persikiem. Vīriešu peafowl ir pazīstama ar savu pīrsings un ekstravagants spalvas. Vīriešu pāvesta sarkanā krāsa un lielais astes daudzums gadu gaitā ir bijis zinātniskās izpētes priekšmets, norādot, ka tas ir domāts, lai piesaistītu sievietes.

4. Fiziskais apraksts

Vīriešu Indijas pātagam ir ievērojams zaigojošs zaļš un zils plūksnes. Vilciens vai astes sastāv no gareniem augšējiem astes pārsegiem. Spalvas ir acu plankumi, kurus vislabāk var redzēt, ja pāva fani ir astes. Gan pāvītei, gan pīlādei ir virsotne galvas augšdaļā. Sieviešu Indiana Peafowl ir zaļā un zelta plūme ar tumšiem spārniem. Kongo pāvs neparāda slēptās spalvas, bet izmanto astes spalvas. Kongo pūku astes spalvas ir daudz īsākas nekā Indijas pātagas. Peachick atšķiras starp dzelteno un tawny izskatu. Albino peafowl var pastāvēt, bet ir ļoti reti.

3. Diēta

Peafowls galvenokārt ir visēdāji un ēst jebkura veida zaļo šāvienu, tostarp ziedlapiņām, dārzeņiem, zāli, sēklu galvu, kukaiņiem, maziem rāpuļiem un abiniekiem. Viņi mīl petūnijas un citus pot augus. Savvaļas peafowl meklē ēdienu, skrāpējot ap lapu kokiem vai nu no rīta vai tieši pirms krēslas. Putni nav selektīvi un apēd gandrīz visu, kas var ietilpt savās cāļos. Indijas pāvi var medīt un ēst arī mazas čūskas. Mājputnu pīles var ēst kviešu produktus, piemēram, maizi un krekinga auzas, kukurūzas, vārītus rīsus, kā arī kaķu barību.

2. Dzīvotne un diapazons

Indijas Peafowl ir atrodams dažādos biotopos visā Indijas subkontinentā un sausākajās Šrilankas zemienes teritorijās. Tas atrodas zem augstuma, kas ir 1, 8 jūdzes Dienvidāzijā. To atrod sausos lapu koku mežos, bet var atrast arī ap kultivētām platībām. Zaļās peafowl atrodas Dienvidaustrumu Āzijā, un tās var atrast arī tajā pašā biotopā kā Indijas Peafowl. Kongo Peafowl ir vienīgā suga, kas atrodas ārpus Āzijas. Tas atrodas Salongas nacionālajā parkā Kongo Demokrātiskajā Republikā. Peafowl arī ir kļuvis savvaļas augšējā Ziemeļu salā un Upper Wanganui upes sateces baseinā.

1. Uzvedība

Peafowl ir visvairāk pazīstama ar vīriešu spalvas displeju. Spalvas, kaut arī domātas kā astes, patiešām aug no muguras. Tās barojas zemē grupās, kas pazīstamas kā pulcēšanās, kas sastāv no 3 līdz 5 putniem. Vaislas sezonas laikā peafowl rada skaļus zvanus, jo īpaši, ja tie ir satraukti. Viņi arī naktī grupā dodas uz augstiem kokiem vai klintīm. Vaislas sezonā vīrieši ātri ierodas vaislas vietā un reti izbrauc līdz dienas vidum. Tā piesaista sieviešu kolēģi, parādot tās spalvas. Ārpus vaislas sezonas abas dzimums pulcējas kopā un tikai atdalās.

Ieteicams

Pasaules okeāni pēc lieluma
2019
10 Kopējie vitamīnu trūkumi visā pasaulē
2019
Kas ir malšana?
2019