Mali dzimtas putnu sugas

Mali ir daži no unikālajiem putniem attiecībā uz biotopiem un uzvedību. Valstī ir dažādas ekosistēmas, piemēram, Sahāras tuksnesis, Sāhelas reģions, savanna un mitrāji, kas nodrošina mājokli vairāk nekā 600 putnu sugām ar dažiem migrējošiem vietējiem iedzīvotājiem. Lai gan daži no šiem putniem ir minēti kā vismazākie, biotopu degradācijas un sadrumstalotības līmenis kopā ar klimata pārmaiņām un pārtuksnešošanos ir tieši apdraudējis Mali putnu populāciju.

Mali dzimtas putnu sugas

Mali firefinch (Lagonosticta virata)

Mali firefinch ir Mali un Senegālas dzimtene. Finch ir galvenokārt sarkani apakšējie un pelēki spārni un brūngani pelēks vainags. Finchas biotopi galvenokārt ir akmeņaini kalni, zālāji un krūmāji, kā arī apgabali ar akāciju. Barība tiek veikta atsevišķi vai mazās saimēs, meklējot mazas zāles sēklas. Migrējošo putnu sugas galvenokārt no jūlija līdz decembrim. Lai gan putns nav ļoti izplatīts, tās iedzīvotājiem nav acīmredzamu draudu.

Desert zvirbulis (Passer simplex)

Tuksnesis zvirbulis ir mazs putns ar pelēku augšējo ķermeni, vāju smilšu apakšpusi un garas kājas. Tuksnesis zvirbulis ir pielāgots tās dabīgajām vietām ar sausām smilšainām vietām ar izkaisītiem krūmiem un kokiem Sahāras reģionā. Audzēšana notiek divās šķirnēs no maija līdz augustam. Audzēšana var notikt solitāri vai kolonijās. Tuksneša zvirbuļa diēta galvenokārt ir tuksneša veģetācijas sēklas, zemes veģetācija un kukaiņi. Sugas ir klasificētas kā vismazākās bažas, lai gan biotopu degradācija ir nozīmīgs drauds, kas izraisa to iedzīvotāju skaita samazināšanos.

Āfrikas pelēks dzenis (Dendropicos goertae)

Āfrikas pelēkais dzenis ir klasificēts kā vismazāk satraucošais putns, kas ir dzimis rietumu un centrālajā Āfrikā Subsahāras un ekvatoriālajos reģionos, tostarp Angolā, Beninā, Eritrejā, Ekvatoriālajā Gvinejā, Mali, Kenijā un Lībijā. Putnam piemīt garš mēle, lai notvertu kukaiņus, piemēram, termitus, vaboles kāpurus un krabjus. Augšējās daļas ir zaļas, kamēr galva un apakšējās daļas ir gaiši pelēkas. Vīriešiem ir sarkans vainags, kas sievietēm nav klāt. Dzenis galvenokārt atrodams mežos un savannās.

Āfrikas pitta (Pitta angolensis)

Āfrikas Pitta ir vismazāk saistīta ar afro-tropu putnu. Putnu biotopi ietver zemūdens zemienes piekrastes mežus, krūmainos un mežu apgabalus, kā arī neskartas veģetācijas zonas. Āfrikas pitta barojas atsevišķi, skrāpējot lapu kukaiņus kukaiņiem un mīkstmiešiem. Šo sugu apdraud biotopu degradācija un sadrumstalotība.

Saglabāšanas pasākumi

Mali ir izraudzījusies 17 nozīmīgas putnu teritorijas, kas ir atbildīgas par tādu putnu sugu aizsardzību kā Mali firefinch, kas ir vienīgais putns, kas endēmisks Mali. Šajās aizsargājamās teritorijās ir aptuveni 622 putni, no kuriem 335 ir rezidenti. Citu Malijas putnu vidū ir liellopu pļāpātājs, Meijera papagailis, Mazākā Jacana, brubru, Āfrikas smalkmaizīte un strauss.

Mali dzimtie putniZinātniskais nosaukums
Mali FirefinchLagonosticta virata
Desert zvirbulisPasser simplekss
Āfrikas pelēks dzenisDendropicos goertae
Āfrikas PittaPitta angolensis
Fulvous ChattererTurdoides fulvus
Meijera papagailisPoicephalus meyeri
Mazākā JacanaMicroparra capensis
BrubruNilaus afer
Āfrikas finfootPodica senegalensis
StraussStruthio camelus

Ieteicams

Skaistākās pasaules koledžas
2019
Reliģijas ticība Gruzijas valstī
2019
Kuras valstis robežojas ar Erie ezeru?
2019