Kur notiek Narwhals?

Narwhals ir vaļu veids, kam raksturīgi lieli ķekari, kas izstiepjas no viņu suņu zobiem. Zinātnieki uzskata, ka tusks tika izmantots, lai cīnītos vai vizuāli parādītu vīriešu dominējošo stāvokli, lai piesaistītu sievietes; uzdevumi galvenokārt ir vīriešu sugās. Tomēr daži ziņojumi ir norādījuši, ka kociņi tiek izmantoti, lai izlauztu ledu un pasargātu sevi no plēsējiem, piemēram, orca vaļiem un polārlāčiem. Šīs sugas klasificē kopā ar Monodontidae ģimeni kopā ar beluga vaļu. Narvārus parasti sauc par jūras vienradzēm. Saskaņā ar Pasaules savvaļas dabas federācijas ziņojumu visā pasaulē ir vairāk nekā 80 000 narvāru. Ir zināms, ka Narwhals tērē lielāko daļu savas dzīves Arktikas jūras aukstajos ūdeņos. Atšķirībā no citiem vaļiem, narvāri reti migrē.

Narwhals izplatīšana

Šīs sugas parasti sastopamas Arktikas ūdeņos Krievijā, Norvēģijā, Grenlandē un Kanādā. Divas trešdaļas narvāru atrodas Kanādā, bet atlikušie dzīvo Austrumglandenē. Narvāriem ir atšķirīga nozīme; piemēram, Kanādā narriāli bija būtiski Kanādas aborigēnu tradīcijām un kultūrai. Narvīni parasti tiek medīti par ziloņkaulu un ādu. Ziloņkaula augstā cena starptautiski ir apdraudējusi šos vaļus. Lai gan šīs sugas nav apdraudētas, šīs sugas apdraud ievērojams faktors, piemēram, klimata pārmaiņas un naftas noplūde. Ar tehnoloģiju sasniegumiem vairāk kuģu šķērso Arktikas jūru, palielinot sadursmju iespējas, kas izraisa troksni, kas maina regulāru vaļu saziņu.

Narwhals dzīvotne

Kā minēts iepriekš, narvāri ir atrodami tikai ledus arktiskajos ūdeņos; tomēr ir zināms, ka šie vaļi aizņem dažādus ūdens līmeņus atkarībā no sezonas. Piemēram, vasarā narvāriem novēro piekrastes teritorijas. Tika teikts, ka viņi aizņem šīs aizsargājamās teritorijas, lai viegli piekļūtu pārtikai. Rudenī vai ziemā šie vaļi dod priekšroku ūdens dziļumam, kas ir no 1000 līdz 5000 metriem. Jāatzīmē, ka narvaļi dod priekšroku apgabaliem ar atklātiem ūdeņiem un augstu ledus blīvumu. Narvaļu vairošanās periods parasti atšķiras starp gadiem un vietām; tomēr šie vaļi parasti audzē pavasarī. Grūsnības periods parasti ir no četrpadsmit līdz piecpadsmit mēnešiem. Mātītes nobriest agrāk nekā vīrieši, un pēc septiņiem gadiem tās spēj ražot pēcnācējus, bet vīriešiem briedums ir no septiņiem līdz trīspadsmit gadiem. Narvāri ir dabīgi plēsēji; tie galvenokārt barojas ar zivīm, kalmāriem, astoņkājiem un vēžveidīgajiem.

Vispārīgās īpašības

Narvaļi parasti ir vidēja izmēra vaļi ar izvirzītiem kociņiem un bez muguras spuras. Viņi spēj veikt atšķirīgas skaņas, un ir zināms, ka tie ir ļoti jutīgi pret zemūdens troksni. Viņi ir izstrādājuši komunikācijas prasmes, un ir zināms, ka tie skaņas noklikšķina uz echolocation un orientācijas. Citas saziņas metodes, ko izmanto šie vaļi, ietver grūdēšanu, slaucīšanu un svilpināšanu. Viņi spēj atklāt kuģus, kas ir tik tālu kā astoņdesmit kilometri.

Ieteicams

Kelp Forests - Meža veidi visā pasaulē
2019
Savvaļas dzīvnieku izzušana apdraud globālos pārtikas produktus
2019
Tabakas ražošana pa valstīm
2019