Kur dzīvo Lions?

Lions ir savvaļas zīdītāji, kas klasificēti kā Panthera ģints Felidae ģimene (tāpat kā citi lieli kaķi) un kuriem piešķirts īpašs nosaukums Panthera leo . Viņi dzīvo Subsahāras Āfrikā un daļā Eirāzijas. Lions parasti ir gaļēdāji, kas medī naktī un dienas laikā, un īpaši ēst nagaiņus kā galveno ēdienu. Viņi arī ēd zebras, jaunus ziloņus un degunradžus, žirafes un citas maltītes, kad iespēja ir pieejama. Lions ieguva nosaukumu “džungļu karalis”, ņemot vērā to izskatu, neapstrādāto spēku un spēku, kā arī savu unikālo lepnuma sociālo struktūru. Vidējais lauvas dzīves ilgums ir no 10 līdz 14 gadiem, taču tas var dzīvot līdz pat 20 gadiem kontrolētā nebrīvē.

Lionu izplatīšana

Āfrika

Āfrikā lauvas dzīvo Subsahāras reģionā, izņemot ekvatoriālo lietus mežu un smagi apdzīvotos reģionos gar kontinenta rietumu daļas dienvidu krastu. Lions ir zināms, ka tās parasti izaudzē savannas pļavās ar izkaisītiem Acacia kokiem, kur viņi labi noslēpj apkārtējo vidi. Tomēr Āfrikas dienvidrietumu daļā ir unikāli tuksnešiem pielāgoti lauvas, kas ir attīstījušies, lai izturētu Namībijas tuksnesī skarbo vidi Namībijā. Lielākā daļa Āfrikas savvaļas lauvu dzīvo Austrumāfrikas valstīs, piemēram, Kenijā un Tanzānijā, kā arī Dienvidāfrikas valstīs, piemēram, Dienvidāfrikā, Botsvānā, Zimbabvē un Zambijā.

Eirāzija

Agrāk lauvas bija daudz izplatītākas Eirāzijā, īpaši dienvidu Eirāzijā, sākot no Grieķijas līdz Indijai. Bet, ņemot vērā iedzīvotāju skaita pieaugumu un iejaukšanos, sugas ir samazinājušās un tās var izzust. Pārdzīvojušie lauvas Eurāzijā dzīvo Indijas ziemeļrietumu Gir meža teritorijā un ap to. Aptuveni 500 lauvas dzīvo 545.1762 kvadrātjūdzes platības svētnīcā Gudžaratas štatā, kas aptver lielāko daļu meža. Indijas lauvas biotops ir sausa savanna meža un ļoti sausas lapu koku skrubja meža maisījums.

Iedzīvotāji un saglabāšana

Aplēses liecina, ka lauvas populācija Āfrikā ir robežās no 16 500 līdz 47 000, kas ir satraucošs kritums salīdzinājumā ar 100 000 1990. gados. Tagad lielākā daļa lauvu dzīvo austrumu un dienvidu Āfrikā, un to skaits strauji samazinās. Pieaugušo lauvu skaits Rietumāfrikā svārstās no 850 līdz 1 160. Vēl viens pārdzīvojušais iedzīvotājs atrodas Ziemeļrietumu Āfrikā ar aptuveni 14 līdz 21 lauvu. Gan Āfrikas, gan Eirāzijas lauvas tiek aizsargātas nacionālajos parkos un spēļu rezervēs, kas izveidotas, lai saglabātu pazemojošās sugas. Tomēr daži lauvas Āfrikā reizēm atrod viesabonēšanu dzīvojamos rajonos. Slimības un cilvēku iejaukšanās ir izrādījušās galvenās problēmas saglabāšanas jomā.

Kultūras nozīme

Lauvas lielākais attēlojums gandrīz visās pasaules kultūrās ir populāra honorāru un statelitātes simbols, kā arī drosmes simbols. Lauvu pārstāvība cilvēka darbībā ir bijusi jau kopš seniem laikiem: Nemean lauva senajā Grieķijā un Romā, lauvu galvaskausa griešana Vācijas dienvidrietumos, lauva emblēma uz Persijas impērijas dekoratīvā paneļa Senā Ēģipte, Bībeles lauva emblēma no Jūdas Karalistes, lauva senajā Mezopotāmijā kā karaļa simbols, Āzijas lauva no sālāņu un ķīniešu mākslas un narasimha hinduisma tekstos. Āfrikā lietošana var atšķirties no varas un honorāru simbola Rietumāfrikā līdz slinkuma simbolam citās Austrumāfrikas tradīcijās. Lauvas bieži tiek attēlotas mākslas skulptūrās, ģerboņos un tādās valstīs kā Kenija.

Ieteicams

Kādas valodas runā Kazahstānā?
2019
Labākās nodarbinātības valstis valsts sektorā
2019
Kādas valodas runā Čīlē?
2019