Kur dzīvo Blue Jays?

Zilais jay ir liels pases putns, kas dzimis Ziemeļamerikā. Šis putns ir zināms kā skaists, saprātīgs un ļoti agresīvs. Ir četras zilās james pasugas; piekrastes zilās jays, ziemeļu zilie jaši, interjera zilie jays un Floridas zilā jay, kas ir mazākā pasugas. Zilie jays bieži dzīvo mazās saimēs un agresīvi aizsargā viņu ligzdošanas vietu. Tomēr tie ir pakļauti haķiem un ērgļiem, it īpaši lidojot atsevišķi. Grupās, viņi var mob šiem lielajiem putniem un cīnīties tos off. Viņi var arī imitēt savu plēsoņu, it īpaši vanagu, zvanus un var izmantot zvanus, lai pārbaudītu plēsoņu klātbūtni šajā apgabalā.

Ārējais izskats

Zilais jay ir salīdzinoši liels putns, kura izmērs ir no 9 līdz 12 collām no galda līdz astei un sver 2, 5 līdz 3, 5 unces. Spārnu spārns ir 13-17 collas. Konektikutas zilie jasi sver 3, 26 unces, bet no Florida dienvidu vidus - 2, 60 unces. Putnam ir galvas virsma un spalvas vainags, ko tas rada atkarībā no tā garastāvokļa. Kaste ir pilnībā pacelta, kad putns ir agresīvs vai satraukts. Tomēr, kad ir bailes, šūpuļzirgs izceļas uz āru. Zilajam džemperim ir zili spārni, astes, muguras un virsotne un balta seja. Putna apakšējā daļa ir arī balta, kamēr kaklam ir melna apkakle, kas stiepjas uz galvas malām. Acis, rēķins un kājas ir melnas.

Blue Jays izplatīšana

Zilās jay var atrast no Kanādas dienvidu līdz austrumu un centrālajām Amerikas Savienotajām Valstīm. Ziemeļu zilā jay notiek ASV un Kanādā ziemeļos, kamēr piekrastes zilā jay ir izplatīta Amerikas Savienoto Valstu dienvidu krastā. Interjera zilā jay var atrast visā ASV, bet mazākās pasugas - Floridas zilās jay, galvenokārt atrodamas Floridā. Kanādā rezidentu skaits atrodas Ņūfaundlendā, kamēr vaislas populācija atrodas valsts dienvidu daļā. Zilie jaši ir redzami arī migrējot pa Atlantijas okeāna piekrasti un Lielajiem ezeriem, un migrācija notiek dienas laikā 50-250 putnu saimē.

Dzīvotne

Zilajiem jasiem ir plašs biotopu daudzveidība. Dažiem putniem ir pastāvīga dzīvotne, savukārt citi veido 50-250 putnu saimes, lai migrētu no viena biotopa uz citu. Zilie jays dzīvo visu veidu mežos, īpaši skujkoku, jaukto un lapu koku mežos. Putni ir mazāk sastopami biezajos mežos, dodot priekšroku meža apgabaliem ar dižskābardis un ozoliem. Tās ir izplatītas arī piepilsētas un pilsētas teritorijā, jo īpaši parkos un dzīvojamos rajonos ar ozoliem.

Diēta

Zilie jays barojas ar dažādiem kukaiņiem, riekstiem un augļiem. Viņi arī barojas ar graudiem un mazajiem mugurkaulniekiem un dažreiz ēd ligzdas un citu putnu olas. Putniem ir spēcīgi rēķini, kas var sagraut riekstus un ozolzīles. Barošanas laikā zilā jay tur pārtikas produktu uz kājām un peck tos atvērt. Viņi var arī uzglabāt pārtiku kešatmiņā, lai tos varētu izmantot vēlāk. Zilie džemperi no putnu barotavas aizbiedēs mazos putnus, bet paliks prom no padevēja un gaidīs, kad citi vidējie putni barojas.

Ieteicams

Šengenas valstis
2019
Kur ir Buzzards Bay?
2019
Pasaules maizes grozi
2019