Kur Āzijas lauvas dzīvo savvaļā?

Lions tiek plaši uzskatīts par dzīvnieku džungļu karaļiem, no kuriem lielākā daļa ir Āfrikas pamatiedzīvotāji. Viņu medību spēja viņus ir novedusi pie pārtikas ķēdes. Tomēr ir aizraujošas lauvas sugas, kas atrodamas tikai Indijas Gudžaratas štatā, kuras ir spiestas saskarties ar šķēršļiem, ko viņu brālēni nesaskata Āfrikā. Tās ir Āzijas lauvas, un tās ievērojami atšķiras no Āfrikas.

Āzijas lauva

Viena no svarīgākajām Āzijas lauvas iezīmēm ir kaķu trūkums vīriešiem. Āfrikas vīriešu lauvu maigais kažokāda, kas nokrīt virs pleciem, ir nopietni trūkst Āzijas lauvu, kas ir padarījis to unikālu. 1826. gadā šīs lauvas pasaules uzmanību pievērsa zooloģistam Johannam Meijeram. Vīrieši var sasniegt plecu augstumu aptuveni 3, 94 pēdas, savukārt sievietes sasniedz aptuveni 3, 51 pēdu augstumu. Salīdzinot ar Āfrikas lauvām, Āzijas lauva ir tāda pati kā Centrālāfrikas lauva, bet mazāka par lielajām Āfrikas lauvām.

Dzīvotne

Cilvēka iejaukšanās ir spiesta lauvu dzīvotnes sarukt līdz nelielai platībai, kas ir tikai 545 kvadrātjūdzes. No 2017. gada tautas skaitīšanas Indijas Gir mežā tagad dzīvo 650 Āzijas lauvas. Viņu biotops tagad ir aizsargājama patvērums, kas aizliedz cilvēka darbību šajā teritorijā. Mežs ir sadalīts piecās svētnīcās, tostarp Giras nacionālajā parkā, Giras svētnīcā, Mitijas svētnīcā, Girnāra svētnīcā un Panijas svētnīcā. Pateicoties šiem centieniem aizsargāt Āzijas lauvas, viņu populācijas ir palielinājušās, un to biotopu diapazons iegūst arī cilvēka zaudētās zonas. Pašreizējā platība, kurā lauvas dzīvo, ir aptuveni 2700 kvadrātjūdzes.

Draudi Āzijas lauvai

Bez cilvēka iejaukšanās viņu biotopā, kas gandrīz gadu laikā lionus iznīcināja, vēl viens nozīmīgais drauds, ko šie lauvas saskaras, ir izzušana, ko varētu izraisīt epidēmija. Āzijas lauvas pastāv kā apakšpopulācija, kas padara tās neaizsargātas. Āzijas lauvu malšana arī pēdējos gados ir palielinājusies, pieprasot pēc to apmatojuma izgatavošanas. Lielais liellopu klātbūtne mežā arī samazina savvaļas augu populāciju populāciju, piemēram, bifeļus, kas nevarēja konkurēt par pārtiku ar liellopiem. Tas netieši ietekmēja lauvas, jo šie dzīvnieki ir viņu galvenais pārtikas avots. Tas bija tāds, ka lauvas tagad pievērsās liellopiem pārtikai un savukārt cilvēki nogalināja lauvas atriebībā.

Āzijas lauvu nākotne

Tā kā viņu skaits pakāpeniski palielinās, tiek ieviesti vairāki pasākumi, lai nodrošinātu, ka viņiem ir pietiekami daudz vietas dzīvot ar minimāliem konfliktiem ar cilvēkiem. Elektriskie žogi, atklātās akas un dzelzceļa sliežu ceļi ir veicinājuši daudzus nejaušus lauvu nāves gadījumus, bet lietas mainās, kopienām, kas dzīvo tuvu konservatīvajām vietām, piesardzīgi pieslēdzot elektriskos žogus un piepildot neizmantotās akas.

Ieteicams

Kas ir Everestas kalnu galotņu sanāksmes?
2019
Kas ir naftas eļļa?
2019
Adrijas jūra
2019