Kas ir lielākās Albatross sugas pasaulē?

Albatross ir lieli jūras putni, kas klasificēti Diomedeidae ģimenē. Albatrosu putni ir ierindoti kā lielākie peld putni, un tiem ir visilgākie spārni starp visiem pastāvošajiem putniem. Klīstošās albatross sugas ir lielākās albatross sugas.

Pasaules lielākie lidojošie putni

Šie jūras putni parasti atrodas Klusā okeāna ziemeļu reģionā un dienvidu okeānā. Neskatoties uz fosiliju esamību Ziemeļatlantijas reģionā, albatross šajā reģionā ilgu laiku nav bijis. Šo putnu visredzamākā iezīme ir to spēja peldēt gaisā pat vējainā laikā. Tie var ilgstoši palikt gaisā, nepārkāpjot savus spārnus; tomēr albatrosu putniem ir grūti palikt gaisa kauliem, kad laika apstākļi ir mierīgi. Tāpēc šie putni dod priekšroku atpūsties uz ūdeņu virsmas.

Ir zināms, ka albatross putni barojas galvenokārt kalmāriem. Tiek novērots, ka viņi seko kuģiem, lai pabarotu atkritumus. Saskaņā ar Starptautiskās dabas saglabāšanas savienības (IUCN) ziņojumu ir 22 albatross putnu sugas. Saskaņā ar šo ziņojumu albatross sugas ir pilnībā apdraudētas. Trīs no šīm sugām ir uzskaitītas kā kritiski apdraudētas, piecas no tām ir apdraudētas, septiņas no šīm sugām ir klasificētas kā gandrīz apdraudētas, bet pārējās septiņas ir pakļautas izzušanai.

Klīstošs Albatross

Klīstošs albatross ( Diomedea exulans ) ir lielākais albatross ģimenes loceklis. Papildus tam, ka tas ir lielākais albatross putnu suga, šis putns ir arī klasificēts kā viens no lielākajiem putniem pasaulē. Šiem putniem ir vislielākais spārns, kas svārstās no 8, 23 līdz 11, 8 pēdām.

Tā ir arī viena no putnu sugām, kuras ir plaši pētījušas zinātnieki. Viņu spēja peldēt gaisā, nepārplūstot spārnus, ir novedis pie zinātniekiem, ka nākotnes droniem būs liela spēja lidot dziļi vējš. Šos putnus var novērot, ka tie trīs reizes gadā pārvietojas dienvidu okeānā.

Tās galvenokārt atrodamas Jaunzēlandes Kaikoura pussalā, Tasmanijas Macquarie salās, Dienvidāfrikas Prince Edward salās un Crozet salās un Kerguelen salās, abās Francijas aizjūras teritorijās, kas atrodas Indijas dienvidu daļā.

Šī suga tērē ievērojamu daļu savas dzīves lidojuma laikā. Nedaudz ir grūti aprēķināt kopējo šo putnu nobraukto attālumu; tomēr tika reģistrēts viens putns, kas divpadsmit dienu laikā ir apceļojis aptuveni 600 km. Šo putnu sugu dzīves ilgums ir aptuveni piecdesmit gadi. Klīstošie albatross putni ir pazīstami kā ik pēc diviem gadiem. Kopējā audzēšanas teritorija ir Subtarktikas salas.

Abi vecāki ir atbildīgi par cāļa aprūpi attīstības stadijā. Šajā posmā abi vecāki sēž uz ligzdas, bet otrs meklē pārtiku. Tomēr pēc kāda laika abi vecāki dodas, lai meklētu pārtiku un atgrieztos ligzdā neregulāri. Zināms, ka šie putni barojas galvenokārt ar vēžveidīgajiem, galvkājiem un mazām zivīm.

Ieteicams

Kas ir Algonquin cilvēki?
2019
Arābijas pussalas valstis
2019
Kas ir ozona slānis (vairogs)?
2019