Kas ir karalisks?

Kingfishers ir putnu veids, kas pieder Chordata patvērumam, Coraciiformes kārtībai un Alcedinidae ģimenei. Šī suga ir pazīstama ar spilgtas krāsas spalvas, kas svārstās no spilgti zilas, tirkīza, zelta, oranžas līdz brūnai, un bieži dzīvo netālu vai lēni kustīgu ūdenstilpju tuvumā, kur tās virzās uz kalnu virsmas, meklējot zivis, kas ir lielākā daļa no viņu uztura. Kingfishers izlocītos pret laupījumu un piespiež to, izmantojot savus daggerus garos rēķinus, un pēc tam lido atpakaļ uz savu asaru, lai ēst. Kingfishers ligzdo dobumos, tāpat kā vairums viņu kārtības locekļu, un mēdz būt visaktīvākie no rīta un agrā vakarā. Lai gan sugas var atrast visā pasaulē, lielākā daļa dzīvo tropu apgabalos.

Apraksts

Unikāla bruņurupuču īpašnieka īpašība ir tā dagra formas garš rēķins, kas šķiet pārāk liels tā ķermeņa izmēram. Viņu kājas ir īsas, bet spēcīgas, jo tās daudz laika pavada uz zariem vai zariem. Putnam ir četras kājas, no kurām trīs ir vērstas uz priekšu. Kingfishers ir binokulārā redze, un tās var labi redzēt krāsas, kas ļauj redzēt ūdenī, neraugoties uz refrakcijas efektu. Šī suga pārvieto savu galvu, kamēr izseko upuri ierobežotas acu kustības dēļ ligzdas iekšpusē, un niktējošā membrāna aptver tās acis aizsardzībai, nonākot ūdenī, lai noķert upuri. Zivis var pilnībā iegremdēt ūdenī, kad tas niršanas zivīm, un salocīs spārnus, lai veidotu V formu, kas ļauj sasniegt zivis, kas atrodas vairākus metrus zem ūdens virsmas. Daži karaļputniņi ir pat novēroti niršanu caur plāniem ledus slāņiem, lai nozvejas. Milzīgais ķivere un Āfrikas punduris ir lielākais un mazākais ķērpju sugas, kas ir attiecīgi 18 collas un 3, 9 collas garas.

Izplatīšana un biotopi

Kingfishers dzīvo dažādās ekosistēmās visā pasaulē. Viņi zeļ gan mērenajos, gan tropiskajos reģionos, bet dezertos tuksnešos un polārajos reģionos tie nav. Neskatoties uz to, ka karaļputniņi ir saistīti ar ūdenstilpēm, dažas sugas dzīvo mežu reģionos un citos augstos kalnos vai atvērtos mežos. Daži var pat izdzīvot cilvēka pārveidotajos biotopos, piemēram, kultivētās zemēs, parkos un dārzos.

Uzvedība un ekoloģija

Kā norāda nosaukums, lielākā daļa zvejnieku sugu barojas ar zivīm. Tomēr citas sugas barojas ar dažādiem pārtikas produktiem atkarībā no biotopu . Meža un mežu karaļputniņi lielākoties barojas ar zālaugiem, zirnekļiem, moluskiem, abiniekiem, tārpiem un pat čūskām. Kingfishers ir dabiski monogāms un teritoriāls. Kā dobuma ligzdas, daži izrakt caurumus zemē pie ūdenstilpēm, grāvjiem, tuneļiem vai koku caurumos. Kingfishers atkarībā no sugas nosaka vidēji 3 līdz 6 olas, kuras gan vīrieši, gan sievietes inkubē 2 līdz 4 nedēļas.

Saglabāšana

Cilvēka rīcība būtiski apdraud vairāku sugas zivju sugu sugu pastāvēšanu. Piemēram, mitrzemju un ūdensobjektu žāvēšana izraisa pārtikas avotu samazināšanos. Mežu sugām ir vislielākais izzušanas risks biotopu zuduma dēļ. Ieviestās sugas, piemēram, brūnās čūskas Guamas salā, izraisīja strauju reto sugas zivju sugu populācijas samazināšanos. Kā kritiski apdraudētas ir uzskaitītas četras zvejnieku sugas.

Ieteicams

Kas ir Algonquin cilvēki?
2019
Arābijas pussalas valstis
2019
Kas ir ozona slānis (vairogs)?
2019