Kāda ir pasaules lielākā pūka suga?

Pasaulē lielākā pūce tiek saukta par lielo pelēku pūci, kas zinātniski pazīstams kā Strix nebulosa . “Nebulosa” ir latīņu vārds, kas nozīmē „miglains vai miglains”. Tas ir populārs Kanādas provinces Manitoba provinces putns. Citi nosaukumi, ko izmanto, lai apzīmētu šo unikālo putnu, ir bārdains pūce, dzeltens pūce un Ziemeļu fantoma. Lielie pelēkie pūces dzīvo tādās teritorijās kā Aļaska, Minesotas ziemeļu daļa, ziemeļu Rocky Mountains, Ziemeļeiropa un Āzija.

Izskata apraksts

Pieaugušajiem lielajiem pelēko pūciņiem ir lielas, apaļas un sudrabaini pelēkas sejas. Putnu lielajai galvai nav ausu pušķi. Viņiem ir arī dzeltenas, salīdzinoši nelielas acis, kā arī lielākais sejas disks, kas kādreiz bijis raptoram. Pelēkajām pūcēm ir kājas un kājas, kas savienotas ar gariem asiem taloniem. Vidējais svars ir 1, 28 līdz 4, 19 lbs, un vidējais garums ir 61-84 centimetri ar vidēji 5 pēdām, tāpat kā vairums pūces, vīrieši ir mazāki nekā sievietes.

Uzvedība

Lielie pelēkais pūces ir mazāk agresīvas salīdzinājumā ar vairumu putnu. Viņi ne aizstāv savas ligzdošanas teritorijas, ne uzbrūk viens otram. Tomēr sieviešu pūces ir agresīvas, aizsargājot savas olas un pūces. Tie ir vis agresīvākie, kad fledglings gatavojas uzņemties pirmo lidojumu. Tā kā tie parasti ir mazāk agresīvi, ir grūti izsekot lielajam pelēkajam pūcei. Viņi pat nereaģē uz viņu pašu sugu zvaniem. Cilvēku klātbūtnē lielie pelēkie pūces bieži nepamanīti. Lielie pelēkie pūces ir visaktīvākie naktī, rītausmā un krēslā. Viņiem ir atšķirīgs primārais zvans, kas ir mīksts un zems.

Attiecībā uz audzēšanu lielie pelēkais pūces reti veido ligzdas. Tā vietā viņi izmanto ligzdas, ko būvē citi lieli plēsīgie putni. Mātītes, ko novietojušas sievietes, tiek inkubētas 28-36 dienas. Tiklīdz viņi izšķīst, sieviete pūce greizsirdība aizsargā to pret plēsējiem un citiem draudiem. Viņi aizsargā pūces, līdz viņi sāk lidot, un tad nodod tos vīriešu pūcēm. Vīrieši ir atbildīgi par to, lai jaunieši labi barotos un iemācītos cīnīties par sevi, piemēram, mācīties medīt savu pārtiku.

Barošanas paradumi

Lielie pelēkie pūces galvenokārt medī pārtiku naktī, krēslā un rītausmā, jo šajos laikos viņi ir ļoti aktīvi. Putni galvenokārt barojas ar čūskām, grauzējiem, molām, čaulām, pelēm, vārnām, trušiem un vāverēm. Neatkarīgi no tā, ar ko viņi barojas, ir atkarīgi vairāki faktori, piemēram, upes pārpilnība un pieejamība. Lai noķertu savu upuri, lielie pelēkais pūces sēdē mierīgi, klausās un skatās par viņu upuri.

Draudi

Lielākais apdraudējums lielā pelēka pūcei ir koksnes raža, kas izraisa biotopu zudumu. Līdz ar to pūcēm trūkst vietas, kur aizsargāt kūtis, ligzdot un biezus koku vākus. Citas briesmas, kas skar lielo pelēko pūci, ietver rodenticīdus, Rietumu Nīlas vīrusu un sadursmes ar transportlīdzekļiem. Parasti lielie pelēkie pūces dzīvo apmēram 40 gadus. Tomēr daudzi no viņiem nedzīvo pilnā dzīvē, pateicoties daudzajiem draudiem, ko rada iepriekš minētie faktori.

Ieteicams

Šengenas valstis
2019
Kur ir Buzzards Bay?
2019
Pasaules maizes grozi
2019