Interesanti fakti par tufu brieži

Briedis brieži var tikt vienkārši aprakstīts kā neliels briežu veids vai suga, ko lielākoties atpazīst tās acīmredzamais melnā matiņa kakts uz pieres. Briežu briedis pieder pie Elaphodus ģints, un tas attiecas tikai uz biotopiem, kas atrodas tikai līdz 4500 metriem virs jūras līmeņa. Tas ir vienīgais dzīvais zīdītājs, kas pieder pie Elaphodus ģints, un tas nav plaši pētīts, jo tas dzīvo lielos augstumos. Ir vairāki interesanti un atšķirīgi fakti, kas aprakstīti zemāk.

Dzīvotne

Šī suga pastāv Mjanmas kalnu mežos un Ķīnas centrālajās daļās. Brieži brieži parasti pastāv lielos augstumos un reizēm lietus mežos. Turklāt tie pastāv dzīvotnēs, kas atrodas tuvu ūdenstilpēm.

Izskata apraksts

Spilgta briežu spilgtākā iezīme ir tā, ka tā ir tārpaini suņi, kas pastāv tikai vīriešu sugās un var augt līdz 2, 6 cm. Trūcīgajiem briežiem trūkst augšējo griezumu, un tiem ir cieta spilventiņš, ko izmanto veģetācijas laikā. Briežu briedis raksturo garu kaklu un kājas, kas to atšķir no muntjac sugām. Tā garums ir aptuveni 50-70 centimetri. Tās svars svārstās no 17 līdz 30 kilogramiem. Viņu astes parasti ir īsas, aptuveni 10 cm, savukārt pieres satur melnus / brūnus matus, kas ir pakavs. Vīriešu sugas fiziski ir nedaudz lielākas par mātītēm, norādot iemeslu, kāpēc tēviņš, kuram ir pušķis, aizsargā ceļus, kuros šīs sugas šķērso.

Pārtikas paradumi

Briežu briedis barojas ar lapām, zariem, zālēm, augļiem un citiem augiem. Tie ir klasificēti kā pārlūkprogrammas un grazers. Brieži brieži piespiež apakšējos griezējus pret augšējo spilventiņu, barojot ar veģetāciju.

Uzvedība

Briedis briedis lielākoties ir atrodams vientuļos un dažreiz pāros. Turklāt viņi ceļo pa biotopiem fiksētos maršrutos, kurus vienmēr aizsargā vīriešu brieži. Brieži ir aprakstīti kā kautrīgi dzīvnieki, un tāpēc tā dod priekšroku uzturēšanās vietām, kas ir labi segtas, kur tā ir labi pielāgota apkārtējai videi, lai tā netiktu pamanīta viegli. Tā kā ērkšķainie brieži dienas laikā ir kautrīgi, viņi mēdz būt aktīvāki naktī. Kad šis dzīvnieks tiek traucēts, tas skaļi izliekas kā zīme citiem brīdinājumiem / satraukumiem. Tad tas bēg, lekt kā kaķis. Braukšanas laikā tā pacel savu asti uz augšu, parādot savu balto apakšpusi. Brieži brieži bieži cīnās par biedriem un teritoriju, izmantojot savus asus sunītājus kā savu primāro ieroci.

Pavairošana

Briedis briedis kļūst seksuāli aktīvs no astoņpadsmitā mēneša līdz diviem gadiem. Parasti tie sākas ziemas sākumā un rudenī, tādējādi dzemdējot vasaras sākumā. Gadā vienu reizi vai divas reizes (ti, dzimuši viens vai divi zaķi) var vairoties ērkšķiem. Piesūcinātais vīriešu brieži parasti mizas pārošanās laikā, lai piesaistītu biedrus.

Ieteicams

Global High Tech eksports pa valstīm
2019
Madagaskaras etniskās grupas
2019
Kas padara lietas spīd tumsā?
2019