Ferruginous Hawk: Ziemeļamerikas dzīvnieki

Izskata apraksts

Ferruginous hawk ir balta galva, spalvu kājas un svītrains, rusbrūna pleci un muguras. Ir zināms, ka tās apakšdaļām ir izkaisītas svītras, un tai ir pelēkā brūna spārni. Graudainā vanna astes ir baltas, ar skaistu rūsas brūnu mazgāšanu. Sieviešu dzeloņgliemeži parasti ir nedaudz lielāki par vīriešiem, lai gan mērījumu diapazonā ir neliels pārklājums starp lieliem vīriešiem un mazām mātītēm. Vidējā pieaugušā dzeloņkaula sūkņa garums ir aptuveni 1, 7–2, 3 pēdas (51-69 centimetri), un to vidējais spārns ir no 4 līdz 5 pēdām (122 un 152 centimetri). Graudaugu nieru svars svārstās no aptuveni 2, 2 līdz 5 mārciņām (977 un 2 267 grami).

Diēta

Ir zināms, ka dzelzs nūjiņš iegūst vidēja lieluma zīdītājus. To parasti dara atvērtās vietās ar retu veģetāciju, piemēram, badlandes, prērijas un līdzenumi. Viņi galvenokārt medīja vāveres, džirpējus, prēriju suņus un citu mazāku dzīvnieku, īpaši grauzēju skaitu. Pateicoties to plašajam klātbūtnei, šiem putniem ir iespēja norīt daudz lielākus zīdītājus, salīdzinot ar citiem līdzīgiem izmēriem. Šķiedrains zaķis ir pazīstams kā asinspirts paaugstinātajās platībās vai medību laikā stāv uz zīdītājiem. Visbiežāk interesanti, ka viņi uzrauga sarkano astes medību medību modeļus, lai atklātu bagātīgas zīdītāju populācijas.

Dzīvotne un diapazons

Kā stingri Ziemeļamerikas suga, dzelzs pūlis parasti atrodams Kanādas dienvidrietumos, Amerikas Savienotajās Valstīs un Meksikas ziemeļos. Ir zināms, ka šie vanniņi dzīvo atklātā valstī, ieskaitot stepes tuksnešus, sausās prērijas un sēžamzāles, kurās tās tiek apdzīvotas lielo mazo zīdītāju populācijās, kas dzīvo to īsā veģetācijā. Bieži sastopams ir arī tas, ka feruginous hawk ir sastopams kultivētās zemēs, piemēram, uzartajos laukos. Lai gan tas ir migrējošs putns, tas ceļo tikai īsos attālumos starp ziemošanas un audzēšanas vietām. Tās ceļojumi ir ierobežoti starp Kanādu, Meksiku un ASV.

Uzvedība

Ligzdaino vanagļu lidojums ir aktīvs, un to raksturo lēni spārni, tāpat kā mazais ērglis. Tas strauji palielinās ar spārniem, lai gan tā spārnus paliek gandrīz līdzeni. Kā medīt, putns var pārvērsties par vēju un lidināties vai klija vietā. Ferugīnie Hawks ir redzami arī medībās uz zemes. Graudainais sūklis izmanto arī lidojumu un zemu kreisēšanu pa zemi, lai atvieglotu medību mērķus. Putns ir teritoriāls un tam ir konflikts ar vairākām citām lielām rapša sugām, piemēram, īsi ausīm pūcēm, lielajiem ragainajiem pūķiem, vistām, vālītēm, burvjiem un zelta ērgļiem. Šie plēsīgie putni sacenšas teritorijās, pārtikā un viņu ligzdu aizsardzībā.

Pavairošana

Graudaugu gaļas olu dēšanas periods mainās atkarībā no laika, platuma un pārtikas piegādes. Kanādas daļā putnu klāstā tā novieto olas no aprīļa otrās puses līdz jūnija beigām, bet tas notiek no marta vidus līdz maija vidum tālāk uz dienvidiem. Olu inkubācijā piedalās gan vīriešu, gan sieviešu ferrīnie hawks, kas ilgst aptuveni 32 dienas. Mātītes gulēja no 3 līdz 5 olām, un, tiklīdz olas ir izšķīlušās, vecākiem ir nepieciešams sēdēt uz jaunajiem cāļiem vismaz vienu nedēļu, lai pārliecinātos, ka viņi nakts laikā nav pārāk auksti vai pārāk karsti. dienas vidū. Jaunieši sāk lidot apmēram 5 līdz 6 nedēļas pēc dzimšanas un pēc diviem gadiem sasniedz paši seksuālo briedumu.

Ieteicams

Eiropas valstis pēc iedzīvotāju blīvuma
2019
Kāda ir kultūru loma ekosistēmā un savvaļas dabas aizsardzībā?
2019
Kā Louisiana pirkums ietekmēja ASV?
2019