Etiopijas vilku fakti - Āfrikas dzīvnieki

Etiopijas vilks ir neliels dzeltens dzīvnieks, kas ir dzimis Etiopijas kalnos Austrumāfrikā. Etiopijas vilks ir Āfrikā visvairāk apdraudētais gaļēdājs, un tas ir viens no retākajiem varenajiem pasaulē, kur tikai 500 dzīvnieki sastopami aptuveni 250 vaislas dzīvnieku.

4. Fiziskais apraksts

Etiopijas vilkā ir maza celtne, garas, tievas kājas un bieza kažokāda, kas piemērota aukstajiem biotopiem, kur tā atrodas. Mētelis parasti ir sarkanīgi brūns ar baltu-ingvera pamatni, kas stiepjas uz zodu. Tomēr nepilngadīgajiem vilkiem ir kokogles-pelēks mētelis, kas pakāpeniski mainās uz spilgtu sarkanu. Sieviešu mētelis vaislas sezonā mainās dzeltenā krāsā. Etiopijas vilks ir ar lielu melnu krūmāju. Etiopijas vilks ir coyote izmērs, kura ķermeņa garums pieaugušajiem ir no 33, 1 collas līdz 39, 8 collām. Etiopijas vilkā ir seksuāls dimorfisms, kur vīrieši ir salīdzinoši lielāki nekā sievietes, kuru svars vīriešiem svārstās no 31 mārciņas līdz 43 mārciņām, bet sieviešu svars sievietēm svārstās no 24, 7 līdz 31, 2 mārciņām. Vilks ir neliels, iegarināts galvaskauss un plaši izplatīti zobi, kuros ir 14 milimetru suņu zobi.

3. Diēta

Grauzēji ir Etiopijas vilka lielākais laupījums. Vēlamais laupījums ir lielgabala žurkas, kas ir endēmiskas vilku biotopu diapazonā. Citi laupījumu priekšmeti ietver augstienes zaķus, zālaugu žurkas, vlei žurkas, dzeltenās plankumainās žāvētas žurkas un melnā spīļveida žurkām. Tomēr Etiopijas vilks ir dokumentēts, paņemot pa kalnu nyala teļiem un akmeņu krustojumiem. Kamēr vilks galvenokārt ir plēsējs, ir zināms, ka tas tiek izvadīts uz liemeņiem. Vilks iegūst arī nogulumu lapas, kuras, domājams, izmanto parazītu kontrolei vai kā lopbarības avotu.

2. Dzīvotne un diapazons

Kā norāda tā nosaukums, Etiopijas vilks atrodams tikai Etiopijas augstkalnu reģionos. Vilks dod priekšroku kalnu reģioniem virs koku līnijas uz zemes un afro-kalnu pļavās, jo tās galvenās upuris ir afro-kalnu grauzēji. Vilku klāsts ir samazinājies, jo palielinās cilvēku aktivitāte kalnos, un esošo vilku populācija ir ierobežota līdz augstākajiem virsotnēm. Bale kalniem un Simien kalniem ir vislielākais vilku populācija, kurā ir vairāk nekā 50% no kopējā iedzīvotāju skaita.

1. Uzvedība

Vilks ir sociāls dzīvnieks un dzīvo iepakojumos, kuros var būt līdz 20 cilvēkiem. Vidējais vilku daudzums iepakojumā ir seši. Katrs iepakojums ir hierarhisks, un viens vairojošs vīrietis un sieviete un citas sievietes tiek reproduktīvi apspiestas. Dominējošās sievietes nāves gadījumā viņas vietu pārņem meita. Katram iepakojumam ir tiesības uz teritoriju, kas aptver vidēji 2, 3 kvadrātjūdzes, un iepakojuma dalībnieki veic robežkontroles un atstāj smaržu marķējumu. Pārošanās periods notiek no augusta līdz novembrim, un tajā ir iesaistīti vaislas vīrieši un sievietes, kas nodarbojas ar laipnību, ja vaislas vīrietis regulāri seko vaislas mātītēm. Grūsnības periods Etiopijas vilkos ir apmēram divi mēneši, pēc tam no oktobra līdz decembrim dzimst no diviem līdz sešiem mazuļiem. Lielākā daļa sieviešu vilku izkliedējas no grupas pēc divu gadu vecuma sasniegšanas, lai izvairītos no dzimšanas.

Ieteicams

Skaistākās pasaules koledžas
2019
Reliģijas ticība Gruzijas valstī
2019
Kuras valstis robežojas ar Erie ezeru?
2019