Etiopijas apdraudētie zīdītāji

Etiopija ir piekrastes valsts, kas atrodas gar Āfrikas ragu. Tā bija viena no cilvēces agrākajām apdzīvotajām vietām pasaulē, un tādējādi tā piepildījās ar daudzām arheoloģiskām vietām. Valstī ir daudzas augstas vietas ar plašu plato, kas aptver lielu teritoriju. Valstī ir dažas upes, kas ļauj dzīvniekiem izdzīvot. Tomēr apkārtnes klimats ir saulains, padarot to daudz sausu. Dzīvniekiem, kas dzīvo valstī, ir jāpielāgojas apstākļiem. Tomēr dienvidu reģions veicina bagātīgāku veģetāciju, padarot to par vairāk dzīvnieku, salīdzinot ar ziemeļu daļu.

Grevijas Zebra (Equus grevyi)

Grevijas Zebra ir 2, 5 metru attālumā no galvas līdz astei, un tā ir lielākā no trim zebras sugām. Reizēm to sauc par Imperial zebru. Vēlamais biotops ir pusdaļīgos zālājos, kur piecas dienas var izdzīvot bez ūdens. Dzīvniekam nav ilgstošas ​​saites, atšķirībā no citiem zebras veidiem. Dzīvnieks balstās uz zāli, lai izdzīvotu. Vīriešiem, kas nav teritoriāli, un mātītēm, kuras baro ar krūti, ir tendence labāk izvēlēties teritorijas ar īsu zāli un blīvu krūmu nekā teritoriāli vīrieši un sievietes, kas nav laktācijas. Zebras mates un reproducē visu gadu. Tomēr vēlamākais pārošanās sezona ir no augusta līdz septembrim pēc ilgu lietus pārtraukšanas. Pārošanās parasti ir apgrūtinoša sievietēm, kuras nav dzemdējušas. Tomēr tie, kas kādreiz ir dzemdējuši, mēdz palikt kopā ar vienu vīriešu nepārtrauktu vairošanos.

Grevijas Zebras populācija Etiopijā ir krasi samazinājusies laika posmā no 1980. līdz 1995. gadam. Tajā laikā to skaits samazinājās no 1900 līdz 577, un līdz 2003. gadam viņi bija tikai 106 valstī. No 1980. līdz 2003. gadam Grevijas Zebras iedzīvotāju skaits samazinājās par 94%. Tomēr iedzīvotāju skaits kopš 2006. gada ir pieaudzis. Starptautiskā Dabas saglabāšanas savienība (IUCN) ir uzskaitījusi zīdītāju kā apdraudētu sugu. Galvenie draudi dzīvniekam ietver dzīvniekiem pieejamo ūdens avotu samazināšanu, biotopu degradāciju un pārmērīgas ganīšanas ietekmi. Slimības, medības un konkurence par resursiem negatīvi ietekmē arī Grevijas zebru.

Nūbiešu žirafe (Giraffa camelopardalis Camelopardalis)

Nūbijas žirafē ir baltas līnijas, kas pasvītro tās skaidri definētos kastaņus. Uz galvas, jūs atradīsiet divas pogas un papildus izciļņus to galvaskausa pusē. Viņi parasti dzīvo mežos un savanna. Kaut arī to darbība šķiet neveikli, viņi darbojas ar ātrumu 30 jūdzes stundā.

Nubian žirafes var pavadīt ilgu laiku bez ūdens un barot tikai krūmus. Tās ir sociālas, padarot tās ganās grupās bez acīmredzama dominējošā stāvokļa. To reprodukcija ir saistīta ar kopēšanu, pēc kuras sievietei 15 mēnešus tiek veikta grūtniecība. Dzīvnieks tiek turēts nebrīvē tā apdraudēto sugu dēļ.

Saskaņā ar Smithsonian National Zoological Park, nubian žirafes ir pasaulē augstākie dzīvie dzīvnieki, kuru kakliņi ir tikai 1, 8 metru garumā, un kājas arī mēra 6 pēdas garas. Pilnībā audzēta sieviete sver 680 kilogramus (1500 mārciņas) un daudz lielākus tēviņus līdz 1300 kilogramiem (3000 mārciņas).

Kalnu kalns (Tragelaphus buxtoni)

Kalnu Nyala, kas ir līdzīgs antilopu veidam, ir atrodams Etiopijas centrālās kalnu reģionos. Vīrieši parasti ir augstāki nekā sievietes. Abi dzimumi ir kautrīgi pret cilvēkiem. Tēviņi neuzrāda teritoriālu uzvedību, padarot viņus ganībās mierā. Reprodukcija sākas, kad sieviete sasniedz divus gadus, un grūtniecības periods ilgs deviņus mēnešus. Spirālveida ragi tiek izmantoti aizsardzībai. Cilvēku apmetne ir novedusi pie to biotopu pārvietošanas, un tas ir padarījis viņus dzīvus augstākos augstumos. Turklāt vēlme pēc spēļu gaļas ir kļuvusi apdraudēta viņu straujā iedzīvotāju skaita samazināšanās dēļ.

Austrumu melnās degunradzis (Diceros bicornis michaeli)

Austrumu melnais degunradzis ir liels un sver līdz 3000 mārciņām. Tam ir rievota āda un tā ir agresīvākā suga. Rhino ir pārlūks, kas ir kopīgs savanna dzīvotnēs un kalnu mežos. Tam ir tendence izvēlēties akācijas skrubjus un biezos ērkšķu krūmus. Tas barojas ar zariem, augļiem un koksnes krūmiem. Tomēr dzīvnieki ir vairāk nakts nekā diennakts. Tēviņi ir daudz agresīvi, bet panes paklausīgus vīriešu iebrucējus. Uzvedība attur plēsoņus, kuri mēdz iekasēt jauniešus. Tā ir neliela iedzīvotāju skaita dēļ, jo tā ragana ir griezta. Likumi ir ļāvuši aizsargāt šo apdraudēto dzīvnieku, kas bija braukts gandrīz uz izzušanas robežas.

Etiopijas apdraudētie zīdītājiZinātniskais nosaukums
Etiopijas amfībijas žurkas

Nilopegamys plumbeus
Harenna

Crocidura harenna
Somālijas savvaļas ass

Equus africanus somaliensis
Austrumu melnās degunradži

Diceros bicornis michaeli
Walia ibex

Capra walie
Nubian žirafe

Giraffa camelopardalis camelopardalis
Kalnu kalns

Tragelaphus buxtoni
Grevija zebra

Equus grevyi
Etiopijas vilks

Canis simensis
Somālijas savvaļas suns

Lycaon pictus somalicus

Ieteicams

Kur ir Krima?
2019
Kad Itālija kļuva par valsti?
2019
Vājākās ASV pilsētas
2019