Dzīvnieki ar garākajām astēm

Dzīvnieku astes atrodas dzīvnieka rumpja aizmugurē un ir elastīgs tā ķermeņa pagarinājums. Astes var atrast visās dzīvnieku kategorijās - gan mugurkaulnieku, gan bezmugurkaulnieku. Šie papildinājumi kalpo vairākiem mērķiem, tostarp: līdzsvars, mobilizācija, komunikācija un aizsardzība pret kaitēkļiem. Astes garumu var mērīt vairākos veidos, lai gan divas metodes ir visbiežāk sastopamas: kā precīzs garums un procentuālā daļa no visa dzīvnieku ķermeņa garuma. Šajā rakstā apskatīts, kuri dzīvnieki ir garākie astes, pamatojoties uz astes garuma attiecību.

Putni ar garākajiem astriem

Atšķirībā no citiem dzīvnieku astes putnu astes faktiski nav ķermeņa pagarinājums, bet gan ļoti garas spalvu spalvas. Šīs astes spalvas izmanto lidojuma navigācijai. Balva par garāko asti putnu valstībā dodas uz vīriešu garo atraitni, ko var atrast visā Āfrikā. Šai sugai ir iespaidīgs astes garums ar 6 līdz 8 spalvām, kas garums ir 20 collas vai četras reizes lielāks par tā ķermeņa garumu. Papildus tam, ka ir viegli identificēt garu asti, vīriešu garo vīru var identificēt arī ar baltajiem un sarkanajiem pleciem, kas izceļas ar pretējo cieto melno krāsu. Viena no šīs garās astes funkcijām ir piesaistīt sievietes pārošanās laikā.

Zivis ar garākajiem astriem

Garākā astes daļa, kas atrodama okeāna dziļumā, pieder pie pātagas dzeltenās ģimenes, kas visā pasaulē no Klusā okeāna līdz Vidusjūrai dzīvo siltu tropu ūdeņos. Šiem dzīvniekiem ir liels, līdzīgs ķermenis, kas mēra vidēji 6, 6 pēdas platumā, lai gan dažas sugas ir daudz mazākas. Tās astes var sasniegt mērījumus līdz pat trīs reizes garākam ķermeņa garumam, ja kopējais garums ir aptuveni 20 pēdas. Šā dzīvnieka gadījumā tā astes kalpo aizsardzības nolūkiem. Kad tiek apdraudēta, whiptail stingray var uzbrukt pretiniekam ar indīgajiem barbiem, kas atrodas pie astes pamatnes. Vienīgais izņēmums ir atrodams porcīna spogulī, kam nav indīgu dzeloņu.

Zīdītāji ar garākajām astēm

Garākā astes zīdītāju valstībā pieder pārsteidzoši mazam grauzējam: garās ausīs. Šis dzīvnieks var augt līdz 2, 8 un 3, 5 collu garumam ar astes garumu no 5, 9 līdz 6, 4 collām vai aptuveni divkāršot tās ķermeņa lielumu. Tā dzīvo apgabalos Ķīnas ziemeļrietumu reģionos, kā arī Mongolijas dienvidos. Neskatoties uz garo asti, garās auss jerboa galvenokārt tiek identificēta ar lielajām ausīm un muguras kājām. Tas ir nakts zīdītājs, kas izmanto skaņu, lai atrastu kukaiņus, kas ir tās primārais pārtikas avots. Tās spēcīgās aizmugurējās kājas ļauj lēkt augstu gaisā, lai noķertu šos kukaiņus.

Rāpuļi ar garākajām astēm

Āzijas zālaugu ķirzaka ir garākā astes gan rāpuļu, gan dzīvnieku pasaulē. Tās astes garums ir aptuveni 10 collas, kas ir trīs reizes lielāks par tā ķermeņa garumu. Šis ķirzaka, kas pazīstams arī kā garais zāle, apdzīvo vairākas valstis Dienvidaustrumu Āzijā, kur tā primārais pārtikas avots balstās uz kukaiņiem. Āzijas zālaugu ķirzaka ir izvietota virknē augšējo ķermeņa krāsu, piemēram, brūns, iedegums un zaļš ar garām, tumšām svītrām, kas paliek tās garumā.

Ieteicams

Global High Tech eksports pa valstīm
2019
Madagaskaras etniskās grupas
2019
Kas padara lietas spīd tumsā?
2019