Dzimtās Tanzānijas putni

Ir plašs dažādu putnu sugu klāsts, kas ir dzimtā Austrumāfrikas tautai Tanzānijā. Tanzānijā ir vairākas vietējās putnu sugas, kas dzīvo šajā valstī, un daudzi no tiem ir valstī endēmiski. Šajā rakstā tiks aplūkotas dažas no vietējām putnu sugām valstī un to fiziskās īpašības, biotopi un uzturs. Tajā tiks pieminēts arī to pašreizējais saglabāšanas statuss un draudi, ar kuriem saskaras sugas.

Banded Sunbird

Saistītais Sunbird, zinātniskais nosaukums Anthreptes rubritorques, ir saulesputnu putnu suga Nectariniidae ģimenē, kurā ir cieši saistīti saules putni un zirnekļveidīgie. Banded Sunbird ir blāvi pelēkā krāsā apakšējā pusē, kas ir kontrastē ar zaigojošu zaļo augšējo pusi, ar tumšākiem krāsainiem spārniem. Sugas tēviņiem ir sarkanā krūšu josla, savukārt mātītēm ir galvas, kas ir vairāk par olīvu zaļu krāsu. Suga ir maza, pieaugušajiem ir 3, 34 - 3, 54 collas (8, 5 - 9 centimetri) garš. Tur diēta sastāv no augļiem, ogām un nektāra, lai arī viņi ēd arī mazus kukaiņus. Šī suga parasti atrodama subtropu un tropu mitrās zemienēs vai meža mežos. Šī suga ir endēmiska Tanzānijas valstij, kas nozīmē, ka to var atrast tikai tur. Kopš 1994. gada Starptautiskā Dabas saglabāšanas savienība (IUCN) sarkanā saraksta sarakstā ir uzskatāma par neaizsargātu. Šī suga visvairāk apdraud tās biotopu degradāciju un pilnīgu zudumu, jo zeme tiek iztīrīta lauksaimniecībai.

Udzungwa meža partridge

Udzungwa meža partridge, zinātniskais nosaukums Xenoperdix udzungwensis , ir sugas putnu suga, kas ir daļa no Phasianidae ģimenes, grupa smagiem, zemes dzīviem putniem. Tās sugas galvenokārt ir sarkanbrūna un pelēka krāsā sajaukta, melnā krāsā. Tam ir dzeltenas krāsas kājas un kāju pirksti, ar oranžsarkanās krāsas uzacīm un kaklu un koraļļu sarkanā krāsā. Šī suga ir maza, tā aug tikai aptuveni 29 cm garumā. Sugas galvenokārt ēd skudras un vaboles, kā arī augu sēklas. Šī suga ir endēmiska Tanzānijas valstij un atrodas tikai divās Udzungwa augstienes daļās, kā arī Chugu kalnos Rubeho kalnos. Udzungwa Forest Partridge, kas tika atklāts tikai 1991. gadā, IUCN sarkanajā sarakstā ir iekļauts apdraudējumā kopš 2004. gada. Sugu galvenie draudi ir biotopa zudums un degradācija, jo tā ir sastopama tikai trīs vietās. Šī suga arī saskaras ar būtisku risku, ka cilvēki var medīt un saķerties pārtikā.

Uluguru Bushshrike

Uluguru Bushshrike, zinātniskais nosaukums Malaconotus alius , ir suga puthshike putns, kas ir daļa no Malaconotidae ģimenes putnu. Suga ir dzeltenā dzeltenā krāsā zemākajās vietās, bet putna augšējā daļa ir olīvu krāsa. Tam ir melna krāsa un rēķins, kas arī ir saliekts. Tas ir liels putns tās tipam, jo ​​pieaugušo vidējais rādītājs ir no 8, 66 līdz 9, 44 collām (22 līdz 24 cm). Sugu uzturs sastāv no lieliem kukaiņiem un zirnekļiem. Tiek uzskatīts, ka šī suga ir endēmiska Tanzānijai, jo tā ir konstatēta tikai Uluguru kalnos, un lielākā daļa iedzīvotāju dzīvo Uluguru dabas rezervātā. Kopš 2006. gada IUCN Sarkanais saraksts ir uzskatījis, ka Uluguru Bushshrike ir kritiski apdraudēts. Šo sugu apdraud tās biotopa degradācija un tās biotopa zudums, kas nav daļa no Uluguru dabas rezervāta. Tās biotopu Uluguru dabas rezervātā joprojām apdraud koku un būvmateriālu zudums, invazīvās bramble sugas un ugunsgrēki, kas var izplatīties tuvējās saimniecībās.

Yellow-Collared Lovebird

Dzeltenā kaklarota, zinātniskais nosaukums Agapornis personatus, ir mīlestības suga, kas ir daļa no Psittaculidae ģimenes papagaiļiem. Yellow-Collared Lovebird ir galvenokārt gaiša un tumši zaļa krāsa, ar dzeltenu krūšu, apkakli un pakaušu. Tās galva ir melna, un tai ir unikāls kontrasts ar baltiem gredzeniem ap acīm un spilgti sarkanu nokrāsu. Šī suga ir mazs putns, pieaugušajiem tikai aptuveni 5, 5 collas (14, 5 cm). Sugu uzturs galvenokārt sastāv no sēklu ēšanas no kokiem un zālājiem, un dažreiz viņi ēd augļus. Tās parasti sastopamas zemienes savannā vai zālāju biotopā, lai gan reizēm tās atrodas arī iekšzemes plato un mežu zemēs, kurās ir akācijas un baobaba koki. Šī suga ir dzimtene Tanzānijas valstī, bet ir ievesta arī kaimiņvalstīs Kenijā un Burundī. IUCN Sarkanais saraksts kopš 2004. gada ir iekļāvis mazākās rūpes par dzelteno kaķeniņu, un tam ir stabils iedzīvotāju skaits un ļoti liels biotopu diapazons. Šī suga pašlaik nesaskaras ar būtiskiem draudiem, kas apdraudētu tās iedzīvotājus, biotopus vai pārtikas avotu.

Centieni atbalstīt Tanzānijas vietējos putnus

Ir konkrēti soļi, ko var veikt tie, kas vēlas mēģināt atbalstīt šos un citus vietējos putnus, kas dzīvo Tanzānijā. Var aplūkot naudas ziedošanu organizācijām, kuru mērķis ir aizsargāt un aizsargāt apdraudētās savvaļas dzīvniekus un to biotopus. Pat bez naudas ziedot cilvēki var izglītoties par šiem putniem un uzzināt, ko vēl viņi var darīt, lai palīdzētu, piemēram, izmantojot tīru enerģiju. Tanzānijas iedzīvotāji vai starptautiski cilvēki var palīdzēt panākt lielāku nacionālo parku un aizsargājamo teritoriju piepūli un palīdzēt panākt lielāku aizsardzību jau esošajām teritorijām.

Tanzānijas endēmiskie putniZinātniskais nosaukums
Udzungwa meža partridge

Xenoperdix udzungwensis
Rubeho Warbler

Scepomycter rubehoensis
Uluguru Bushshrike

Malaconotus alius
Pemba Green Pigeon

Treron pembaensis
Iringa Akalat

Sheppardia lowei
Rufous-Winged Sunbird

Cinnyris rufipennis
Usambara Hyliota

Hyliota usambarae
Lufira maskēts audējs

Ploceus reichardi
Banded Sunbird

Anthreptes rubritorques
Yellow-Collared Lovebird

Agapornis personatus

Ieteicams

Pasaules okeāni pēc lieluma
2019
10 Kopējie vitamīnu trūkumi visā pasaulē
2019
Kas ir malšana?
2019