Cik daudz veidu lāči ir dzīvo pasaulē šodien?

Ursidae dzimtas zīdītājus sauc par lāčiem. Šie dzīvnieki tiek klasificēti kā caniforms, un tiem ir tuvākie radinieki. Šodien pasaulē ir tikai astoņas pārdzīvojušās lāču sugas, un tās tiek izplatītas visā pasaulē. Izņemot Antarktīdu un Austrāliju, lāči notiek visos pārējos pasaules kontinentos.

8. Sun Bear -

Saules lācis ( Helarctos malayanus ) dzīvo Dienvidaustrumāzijas tropiskajos mežos, kur tās ietver Indijas, Bangladešas, Mjanmas, Ķīnas un Malaizijas, Taizemes, Kambodžas, Vjetnamas, Laosas, kā arī Indonēzijas valstis. Šo lāču populācija tomēr ir samazinājusies par vairāk nekā 30%, neskatoties uz to plašo diapazonu. Tādējādi IUCN suga ir klasificēta kā neaizsargāta.

Ir divas saules leces, H. m. malajana un H. m. euryspilus. Visēdāju lāči lielā mērā ir atkarīgi no bišu stropiem un medus. Viņi arī barojas ar kukaiņiem, piemēram, skudras un termītiem, augļiem un plaukstu, ziedu uc augļiem. Diemžēl saules lāči cieš no ciešanām cilvēka nežēlības dēļ, un tie tiek turēti un turēti lāču žults saimniecībās Ķīnā, kur tie ir pakļauti ārkārtīgi nežēlīgiem . Lāču žults tiek izmantots tradicionālo ķīniešu zāļu sagatavošanā. Saules lāči tiek nogalināti arī citiem nolūkiem un tiek iekļauti lolojumdzīvnieku tirdzniecībā. Biotopu zudums arī izraisa šīs sugas samazināšanos.

7. Slota lācis -

Slota lācis vai lāča lācis ( Melursus ursinus ) ir insektivs, nakts lācis, kas dzīvo Indijas subkontinentā. Slotiem lāčiem ir lokšņu būves, pinkains apmatojums un īpaši pielāgotas mutes daļas nepieredzētiem kukaiņiem. Lāči barojas ar medus bišu kolonijām, augļiem un termītiem. Jau gadiem ilgi šie lāči ir izmantoti kā lolojumdzīvnieki, bet prakse Indijā ir pārtraukta. Lāči arī tiek medīti plaši ēdieniem, nagiem un bacula.

6. Spectacled Bear -

Spilgts lācis vai Andu lācis ( Tremarctos ornatus ) ir vienīgā pastāvīgā lāča suga, kas ir dzimtene Dienvidamerikā un Tremarctinae ģimenes vienīgajā pārdzīvojušajā biedrībā. Spilgts lācis atrodas Andu kalnu reģionā Kolumbijas, Bolīvijas, Peru, Ekvadoras, Venecuēlas un Argentīnas valstīs. Lāči izvēlas apdzīvot mitrās meža mežus. Spilgts lācis ir klasificēts kā neaizsargāts, jo biotopu zudums ir izraisījis šo dzīvnieku skaita samazināšanos. Apbedīšana trofeju medībām, lolojumdzīvnieku tirdzniecībai, dabisko produktu tirdzniecībai, cilvēku vajāšanai, slepkavībām par burvju un reliģiskiem uzskatiem utt. Arī apdraud spilgtas lāča izdzīvošanu.

5. Amerikāņu melnais lācis -

Amerikāņu melnais lācis (Ursus americanus ) ir dzimtā Ziemeļamerikas lācis. Tas ir mazākais lācis Ziemeļamerikā un arī visplašāk izplatītais kontinentā. Tas ir arī pasaulē visizplatītākais lācis. Lāči ir visēdāji, kuriem ir sezonālas un ģeogrāfiskas diētas atšķirības.

Amerikāņu melnā lāča pasugas ietver:

Melnais lācis, Austrumu melnais lācis, Kalifornijas melnais lācis, Haida Gwaii melns lācis, Dall melns lācis, karaliene Šarlote melnā lācis, Meksikas melnais lācis, Kanēļa lācis, Ledus lācis, Floridas melnais lācis, Ņūfaundlendas melnais lācis, Kermoda lācis, Gara lācis, Luiziānas melnais lācis, Rietumu Meksikas melnais lācis, Kenai melns lācis un Vankūveras salas melns lācis.

4. Āzijas melnais lācis -

Āzijas melnais lācis ( Ursus thibetanus), kas pazīstams kā mēness lācis vai baltais lāde, ir vidēja izmēra lācis, kas dzīvo Indijas subkontinenta ziemeļaustrumos, ziemeļaustrumu Ķīnā, Krievijas Tālajos Austrumos, Korejā, Taivānā un dažas Japānas salas. Lāča medīšana par ķermeņa daļām un biotopa zudums ir izraisījis, ka IUCN klasificē lāstu kā neaizsargātu. Diemžēl lielā mērā zālēdāju Āzijas melnais lācis var apdraudēt cilvēkus, kuri ir ieslodzījuši un nogalinājuši viņus jau daudzus gadus, un tādējādi izraisīja naidu pret šiem lāčiem.

Āzijas melnā lāča pasugas:

Formosan melns lācis, Baluchistānas lācis, Indoķīniešu melnais lācis, japāņu melnais lācis, Himalaju melns lācis, tibetiešu melnais lācis un Ussuri melns lācis.

3. Brūnais lācis -

Brūnais lācis ( Ursus arctos ) ir pasaulē visplašāk izplatītās lāču sugas, kas sastopamas lielās Ziemeļamerikas un Eirāzijas daļās. Brūnais lācis un tā māsas sugas - leduslācis - tiek uzskatīti par vienu no diviem pasaulē lielākajiem sauszemes gaļēdājiem. Lai gan šo lāču populācija ir ievērojami samazinājusies, salīdzinot ar to, kas agrāk bija 20. gadsimta mijā, tā izplatītajā izplatībā vēl joprojām ir jāiekļūst apdraudētajā kategorijā Sarkanajā sarakstā. Tomēr dažas šīs lodītes pasugas ir lielas briesmas, bet dažas citas jau ir medītas iznīcināšanai.

Dažādas brūnās lāces pasugas ir:

Eirāzijas brūnais lācis, Kamčatkas brūnais lācis, Austrumsibīrijas brūnais lācis, Himalaju brūnais lācis, Tibetas zilais lācis, Ussuri brūnais lācis, Sīrijas brūnais lācis, Dallas salas brūnais lācis, Grizli lācis, Grizli lācis un meksikāņu grizma lācis.

2. Polar Bear -

Polārlāčs ( Ursus maritimus ) ir plēsējs, kas parasti dzīvo Arktiskā loka robežās. Lai gan brūnā lāča māsas sugas, leduslācis ir attīstījies, lai attīstītu daudzas īpašības, kas palīdz izdzīvot ekstremālā vidē, kur tā dzīvo. Šo lāču vēlamais ēdiens ir plombas. Lai gan lielākā daļa lāču ir dzimuši uz zemes, tie ir lieliski peldētāji un lielāko daļu savas dzīves tērē savos biotopu ledos ūdeņos.

Polārlāči šodien tiek klasificēti kā jutīgas sugas, un klimata pārmaiņas ir lielākais ienaidnieks šim dzīvniekam. Vismaz 3 no 19 polārā lāča apakšpopulācijām samazinās. Lai gan šo lāču liela mēroga medības ir kontrolētas ar daudziem noteikumiem, biotopu zudums joprojām apdraud šīs sugas izdzīvošanu.

1. Giant Panda -

Milzu panda ( Ailuropoda melanoleuca ) ir viena no populārākajām lāču sugām, kas ir dzimtene dienvidu centrālajā Ķīnā. Tas ir pazīstams ar savu atšķirīgo izskatu, melno un balto krāsu un atšķirīgiem melniem plankumiem ap acīm, ausīm un apaļu ķermeni. Vairāk nekā 99% milzu panda diētas sastāv no bambusa. Tomēr dzīvnieki ir visēdāji, un tie var pat pabarot putnus, riekstus un grauzējus. Liela daļa lāču biotopu ir cietusi no masveida degradācijas mežu izciršanas, lauksaimniecības un citu attīstības pasākumu dēļ. Neskatoties uz saglabāšanas centieniem, kas tiek paātrināti, lai glābtu milzu pandu, IUCN klasificē lāča sugas.

Ieteicams

Dzīvnieki no Japānas
2019
Lielākie iepirkšanās centri Indijā
2019
Dzīvnieki ar vairāk nekā vienu sirdi
2019