Calliope Hummingbird Fakti: Ziemeļamerikas dzīvnieki

Izskata apraksts

Tiek uzskatīts, ka kolibri ir mazākais putns Ziemeļamerikā. Runājot par savu lielumu, pieaugušo kalibru kolibri mēdz mērīt tikai apmēram 2, 8 līdz 4 collu (7 un 10 centimetrus) garumā, spārnā ir aptuveni 4, 33 collas (11 centimetrus) un sver mazāk par desmito daļu unci (no 2 līdz 3 gramiem). Kad runa ir par to izskatu, šie putni ir spīdīgi zaļi uz vainaga, ar tumšām virsmām un baltām apakšējām daļām. Viņiem ir samērā īss rēķins un astes. Pieaugušām mātītēm un mātītēm ir rozā mazgāšana pār viņu sāniem, tumšā asti ar baltiem galiem un tumšām svītrām uz to rīklē. No otras puses, pieaugušajiem vīriešiem ir vīnogulāju svītras uz to rīklē, tumšās astes un zaļās malas.

Diēta

Runājot par savu uzturu, visēdīgie kolliju kolibri ir gan insektivisti, gan nektarivori. Putniem ir zināms, ka tie iegūst un barojas ar kukaiņiem. Lai to izdarītu, viņi sākotnēji vajā kukaiņus un pēc tam attālinās no asariem, lai noķertu tos gaisā. Mazāki kukaiņi, kurus viņi ēd, ietver sevī skudras, vaboles, bites, mušas un lapsenes. Bez tam, šīs putnu uzvedības novērojumi ir parādījuši, ka viņi regulāri baro arī sūku urbumos vai caurumos kokos, kurus rada citi siftieri. Viņi pamatā izspiež nektāru no ziediem, izmantojot garās mēles. Tiek uzskatīts, ka viņi regulāri apmeklē sarkanus cauruļveida formas ziedus, lai gan tie barojas arī ar ziliem, dzelteniem, baltiem un purpuriem.

Dzīvotne un diapazons

Tiek uzskatīts, ka kolibriņu audzēšanas biotops lielā mērā atšķiras augstumā, lai gan parasti tie dod priekšroku atvērtiem krūmu apgabaliem. Tas ir normāli, ka ligzdošana notiek augstākos augstumos, īpaši kalnos. Nestu augstums parasti svārstās no 2 līdz 65 pēdām virs zemes. Putni kā atklāšanas vietas izmanto atklātus meža mežus, alkšņu biezokņus, vītolu un kalnu pļavas. Tie var būt redzami arī tuksnešos, daļēji tuksnešos reģionos, apvidū un zemenē. No tā, kas ir pazīstams, kalliopu kolibri ligzdo Ziemeļamerikā no Dienvidamerikas Kolumbijas līdz Alberta dienvidrietumiem, pa Vašingtonu, Nevadu, Oregonu un Kaliforniju uz ziemeļu Baja Kaliforniju un uz austrumiem līdz Vaiominga, Jūta un Kolorādo. Ziemas laikā tās var redzēt arī ziemeļu līdz centrālajai Meksikai. Pavasarī un vasarā viņi galvenokārt pārvietojas caur Arizonu un Jauno Meksiku un Ziemeļ Meksiku.

Uzvedība

Kalibru kolibriņu kopīgā uzvedība ir līdzīga citu kolibriņu sugām. Tie ir vientuļie migrējošie putni, kas pārošanās laikā mijiedarbojas tikai ar vienas un tās pašas sugas indivīdiem. Tomēr viņi parasti dalās savā diapazonā ar rupijiem kolibriem. Calliope hummingbirds padara tālsatiksmes migrāciju katru gadu no vasaras diapazona līdz ziemas diapazonam un atpakaļ. Tā kā viņi apstājas, lai uzpildītu degvielu uz nektāra, pastāv liela iespēja, ka viņi varēs redzēt dažādās vietās to maršrutos.

Pavairošana

Runājot par reprodukciju, pieaugušajiem vīriešiem ir normāli ierasties vaislas laukumā pirms sievietēm, aprīļa vidū un maija sākumā. Vīrieši ir diezgan enerģiski, aizstāvot savas ligzdošanas teritorijas, kur viņi turpina vairoties ar daudzām mātītēm, kas nozīmē, ka viņi ir poligoni. Tēviņi audzē sievietes vaislas sezonā, uz kuru sievietes atbild, aizbēgot vai slēpjot. Pieaugot sievietei, pieaugušais vīrietis demonstrē tādus teritoriālus displejus kā buzzing, niršana, svārstības un vokalizēšana. Līdz brīdim, kad jaunais lūka nokļūst no olām, tēviņi atbrīvojas no vaislas laukuma un nepiedalās jauniešu audzināšanā. No otras puses, mātītes veido atvērtu kausu, kas atrodas skujkoku kokā zem pārkares. Atkarībā no biotopiem viņi var izmantot arī alksnus un ābolus. Šīs konstrukcijas ir svarīgas, jo sievietes vairākus gadus var izmantot vienu un to pašu ligzdu. Tad sievietes no maija beigām līdz jūlija sākumam novieto divas olas, kuras pēc tam inkubē 15 līdz 16 dienas. Jaunieši parasti sāk lidot 20 dienas pēc izšķilšanās.

Ieteicams

Kādas valodas runā Alaska?
2019
Augu dzīve Antarktīdā
2019
Kas bija Silla Karaliste?
2019