Bottlenose delfīnu fakti: Ziemeļamerikas dzīvnieki

Izskata apraksts

Pudeļu pildītie delfīni ir jūras zīdītāju suga, kas kopā ar vaļiem un cūkdelfīniem pieder pie vaļveidīgo ordeņa, kura tuvākie sauszemes radinieki uz zemes ir Hippopotamuses. Pieaugušie svārstās no aptuveni 6, 5 līdz 13 pēdām un no 330 līdz gandrīz 1500 mārciņām. Viņu ķermeņu augšējās puses ir pelēkas, bet pamatnes ir tuvākas baltai krāsai, krāsu kombinācija, kas peldēšanas laikā efektīvi aizsedz tos gan no augšas, gan zemāk. Kā norāda viņu vārdi, pudelēs esošajiem delfīniem ir šauras, pudeles formas snouti, kas palīdz racionalizēt to gludos, spēcīgos ķermeņus un pēc tam novieto tos starp visefektīvākajiem peldētājiem. Šie snouti ir piepildīti ar 18-28 konusveida zobiem, kurus izmanto medīšanai un barošanai.

Diēta

Bottlenose delfīni "uzturs" sastāv galvenokārt no zivju sugām, piemēram, kukurūzas, tunzivīm un makreles. Ir zināms, ka viņi ēd arī apakšējo padevēju sugas, kā arī dažādus vēžveidīgos un kalmārus. Lai gan delfīni reizēm medī vien, viņi biežāk medī grupās, paļaujas uz komandas darbu zivju ganāmpulkos uz krastiem un maksimizē viņu nogalināšanu. Viņi nogalina tos ar savām asām zobām un reizēm ar praksi, kas apzināti saukta par “zivju dauzīšanu”, kur viņi apdullinās savu upuri ar savām snaudām, reizēm pat izsitot tos no ūdens. Ir zināms, ka delfīni seko zvejas laivām, reizēm pat zogot zivis no saviem tīkliem.

Dzīvotne un diapazons

Delfīns ir ļoti adaptīvs dzīvnieks, kas ļauj tās diapazonam būt diezgan plašam. Šie delfīni atrodas lielākajā daļā Klusā okeāna, Atlantijas okeāna un Indijas okeānu un to blakus esošajām jūrām, un tos var atrast gan tuvu krasta līnijām, gan tālu jūrā. Un, lai gan tās var attīstīties dažādās vidēs, to lielums ir atšķirīgs atkarībā no to dzīvesvietas, ko vairāk ietekmē ūdens temperatūra. Siltākā, seklākajos ūdeņos delfīni parasti ir mazāki, bet aukstākajos pelaģiskajos reģionos parasti ir lielāki. Pašlaik nav apdraudētas delfīni ar pudelēm, lai gan tie, tāpat kā daudzas jūras sugas, ir pakļauti biotopu zudumam, piesārņojumam un zvejai. Mazākus delfīnus arī padara daudzas haizivju sugas, piemēram, buļļi, tīģeri un lielas baltās haizivis.

Uzvedība

Pudeļu sēklu delfīni ir ārkārtīgi sociāli dzīvnieki, un tādējādi tos parasti var atrast dzīvojot grupās, ko sauc par pākstīm. Šīs pākstis var būt no 2 vai 3 delfīniem līdz retākiem gadījumiem, kas pārsniedz 1000 locekļus. Šajās grupās pudeles pīļu delfīni sazinās ar "echolokāciju", kas ir sonāra forma, kurā delfīns atklāj objektus, radot virkni gudrojumu un klikšķu, un klausoties par radītajām atbalsīm. Delfīni ir pazīstami ar savu rotaļīgo dabu, un bieži tos var aplūkot un izkļūt no ūdens. Ir zināms, ka vīrieši pārošanās laikā kļūst ļoti agresīvi viens ar otru, un ir zināms, ka šīs sugas uzbrūk arī haizivīm.

Pavairošana

Kā zīdītāji delfīni ar pudelēm, kas dzīvo, dzīvo jauni, nevis munē kā zivis, rāpuļus un putnus. Sugas vaislas sezonā vīrieši sacenšas par sieviešu biedriem, bieži cīnās viens pret otru, un dažreiz pat strādā pa pāriem, lai izolētu un aizsargātu vienu sievieti. Kad pārošanās ir veiksmīgi notikusi, sieviete gestate vidēji 12 mēnešus. Rezultātā jaunieši, kas parasti ir tikai viens teļš, tiks dzimti siltākos, seklos ūdeņos. Pēc tam viņi zīdīs kaut kur no 18 mēnešiem līdz pat 8 gadiem, un bieži pēc cūku atšķiršanas bieži uztur ciešas attiecības ar mātēm.

Ieteicams

Pasaules līderi kāpostu ražošanā
2019
Valstis ar garākajām apmaksātajām Paternitātes lapām
2019
Kas ir Tagaloga cilvēki?
2019