Black-Tailed Prairie Dog: Ziemeļamerikas dzīvnieki

Izskata apraksts

Melnās astes prēriju suņi ( Cynomys ludovicianus ) ir vīrusa ģimenes locekļi, Sciuridae . Šīs ģimenes grupas raksturīgā iezīme ir tāda, ka hey ir mazi un vidēji lieli grauzēji, un tajā ietilpst arī šķembas. Tās atrodas pāri Great Plains, kas aptver Ziemeļameriku no Meksikas uz Kanādu. Black-Tailed prēriju suņi, līdzīgi kā viņu vārds, norāda uz melnajiem astriem, kā arī iedeguma ķermeņiem ar vieglākiem apakšstilbiem. To garums svārstās no 14 līdz 17 collām kā pieaugušajiem, ar nobriedušu svaru svārstās no 1, 5 līdz 3 mārciņām. Nav spēcīgu atšķirīgu pazīmju, kas atdala dzimumu, lai gan vīrieši parasti ir smagāki nekā sievietes. Viņu mēteļi sapūst divas reizes gadā, kad sezonas mainās, vasaras mēteļi ir vieglāki nekā ziemas.

Diēta

Melnādainie prēriju suņi ir viens no selekcionāru ēdieniem dzīvnieku valstībā. Tie ir ļoti specifiski par posmiem, kuros viņi ēd dažādus augus, un pielāgojas diētām, mainot gadalaiku. Ziemā viņi reti apzinās savu pazemes urbumu, tāpēc viņi dod priekšroku pusdienot pēc pazemes saknēm. Vasaras mēnešos lielākā daļa to diētu sastāv no dažādām zālēm. Viņi saņem arī daudz hidratācijas no augiem, jo ​​īpaši no līdzenām bumbieriem. Zāļu augi veido lielāko daļu no viņu uztura, ko papildina sēklas, saknes un kukaiņi, piemēram, pļavas.

Dzīvotne un diapazons

To saglabāšanas statusa dēļ tās ir uzskaitītas kā “vismazākās rūpes” suga, norādot, ka tās ir ļoti veselīgas. Black-tailed prēriju suņi izmantoja daudz vairāk Ziemeļamerikas nekā šodien, no Meksikas uz Kanādu. Viņus joprojām var atrast Meksikā, ASV un Kanādā, lai gan to iedzīvotāji ir daudz mazāki un to biotopi sadrumstaloti. Tā kā to biotopi ir zālāji, kurus izmanto lauksaimniecībā, tie ir cietuši daudz biotopu iznīcināšanas. Viņi dzīvo prērijās, kas aptver visu kontinenta rietumu pusi, padarot savas mājas pazemes. Tas ir iespējams, tāpēc ir svarīgi, lai viņiem būtu plakana zeme virs tām, lai kalpotu par to jumtiem. Lielākais drauds prēriju suņiem ir to biotopu iznīcināšana, kas tiks pārveidoti saimniecības vajadzībām. Tās tiek uzskatītas par stūrakmens sugām, jo ​​tām ir tik būtiska loma to ekosistēmās. Viņu urbumi nodrošina mājvietu dažādām citu dzīvnieku sugām, tai skaitā melnā kājām, balto pūču un tīģeru salamandru. Daudzas dažādas sugas paļaujas uz tām kā svarīgu pārtikas avotu, lai saglabātu savu populāciju stabilu. Šīs plēsoņas ietver coyotes, ērgļus un tās pašas melnās kājiņas.

Uzvedība

Grauzēji ir pazīstami ar savu rotaļīgo un ziņkārīgo personību, un melnādainie prēriju suņi nav izņēmums. Tie ir ļoti sociāli un sirsnīgi dzīvnieki, viņi dzīvo ģimenes vienībās, ko sauc par coteries, ko parasti veido viens vīrietis, pāris sievietes un viņu pēcnācēji. Šīs mājiņas dzīvo lielās grupās, apvienojot lielas prēriju suņu kolonijas zemēs. Šie urbumi ir ļoti sarežģīti, un dažādās vietās ir bērnudārzi, miega, ēdināšanas un atkritumu likvidēšanas vietas. Urbumiem ir dažādas atveres, parasti ar "izskatu" istabām netālu no izejas, kur melnādainie prēriju suņi var saglabāt darbību ārpusē. Viņi sazinās savā starpā, izdzirdot dažādus zarus, kas norāda uz dažādiem plēsējiem. Viņi arī sazinās, sniedzot viena otrai tā saukto prēriju suņu "skūpstus", kas ir veids, kā viens otru sveicina.

Pavairošana

Melnādainas prēriju suņu mātītes sāk iet karstumā martā. Šajā laikā melnādainie prēriju suņi turpina pāries zemē, un pārošanās sezona beidzas maija sākumā. Sievietes ir grūtnieces 33 līdz 38 dienas, un visi viņu mazuļi ir dzimuši līdz maija beigām. Littlerā parasti ir 3 līdz 4 mazuļi, bet ir zināms, ka melnādainais prēriju suns dzemdē līdz pat 8 mazuļiem vienā pakaišā.

Ieteicams

Kur ir Krima?
2019
Kad Itālija kļuva par valsti?
2019
Vājākās ASV pilsētas
2019