Bearcat fakti - Āzijas dzīvnieki

Izskata apraksts

Ziedu sauc arī par "Binturong", un tas ir saistīts ar nedz lāčiem, nedz kaķiem, bet gan ir Viverridae ģimenes loceklis kopā ar citiem civets un genets. Sverot līdz pat £ 44 (20 kilogramus), lāča ķermeņa garums var sasniegt 38 collas (96 centimetrus), un tās astes tikai gandrīz divkāršo kopējo garumu, jo tās var būt līdz pat 35 collām (89 centimetri). Viņu kažokādas ir garas un rupjas un parasti melnā krāsā, lai gan dažkārt var būt pelēks padoms. Viņu sejas ir gaišākas krāsas ar gariem šķautnēm, kas izvirzās no tām, un viņu ausīs ir garas kažokādas. Viens no dīvainākajām lietām par bārdu ir tas, ka viņiem ir smarža kā "sviesta popkorns".

Diēta

Neskatoties uz to, ka viņi ir Carnivora kārtībā, karaļi ir visēdāji, un patiesībā tie galvenokārt ēd augļus, piemēram, vīģes. Būdams lielisks alpīnists ar veiklām ekstremitātēm, gandrīz nekas nevar sasniegt kokos, un tie pat spēj atvērt augļus, izmantojot tikai to pirkstus. Tomēr, ja viņi medī, to upuris galvenokārt ietver mazākus dzīvniekus, piemēram, kukaiņus, putnus, zivis un grauzējus. Bearcat medību stils atgādina kaķi, kas no zariem slēpj savu laupījumu. Kad iespēja parādās, bārds nav picky ēdējs, un tas izzūd un ēd atlikušos liemeņus. Viņi arī nebaidīsies no olām, koku mizām, dzinumiem vai lapām.

Dzīvotne un diapazons

Bearcat reiz bija plaši izplatīts visā Dienvidaustrumu Āzijā no Ķīnas uz Indiju un visām valstīm, kas atrodas starp tām, kā arī daudzi no tiem izstiepās starp okeānu un okeānu. Tomēr mežu izciršanas, biotopu degradācijas, lolojumdzīvnieku tirdzniecības, kažokādu un gaļas tirdzniecības, kā arī malumedniecības dēļ tas tagad ir iekļauts IUCN sarkanajā sarakstā kā “neaizsargātās” sugas. To iedzīvotāju skaits vēl arvien samazinās, jo katru gadu katru gadu pieaug to blīvo džungļu skaits, kuriem ir vajadzīgs pieaugums, un, lai gan sugu populācijas aplēses nav noteiktas, tās ir kļuvušas reti visās valstīs, kurās tradicionāli tās dzīvo. tie ir lieli un salīdzinoši lēni, lāčiem nav ļoti daudz dabisko plēsoņu, izņemot tīģerus, dholes un čūskas. Tas atstāj cilvēkus un viņu darbības kā lielākos draudus šai sugai.

Uzvedība

Parasti vientuļās radības, bārdas nav zināmas kā teritoriālas, bet tās arī nav sociālas un izvairīsies no saskarsmes ar otru. Mātes un viņu jaunieši dažos gadalaikos var saskatīt kopā, bet tas nav bieži. Bearcats izmanto aromātu (to ikonu "popkorns smarža") un skaņu, lai sazinātos viens ar otru, un atzīmēs kokus, kamēr viņi uzkāpt, lai informētu citus par to, kur viņi ir un ir bijuši. Laimīgs lāča kauliņš, bet apbēdināts. Viņi izmanto savu prehensile astes, lai palīdzētu viņiem uzbraukt, un, kad viņi uzkāpa koku galvu, pirmkārt, viņi var pagriezt aizmugurējās kājas atpakaļ, lai labāk saprastu koku.

Pavairošana

Bearcats mate visu gadu, un viņiem nav sezonas, kurā viņi audzē. Sievietēm ir tendence audzēt divas reizes gadā. Kad viņi ir "karstumā" (estrus), viņi veiks pārošanās zvanu un purr, lai parādītu, ka viņi ir uztveroši. Viņu grūsnības periods ilgst aptuveni 3 mēnešus, un vidējais lāča vidējais pakaišu skaits būs 2 jaunieši (jaunieši), lai gan pakaišu izmēri var būt no 1 līdz 6. Vīrieši dažkārt paliks pie sievietes, lai rūpētos par jauniešiem, līdz viņi būs neatkarīgi., bet sievietes vienmēr būs. Sieviešu lāči kļūst seksuāli nobriedušas 30 mēnešu laikā, bet vīriešiem nobriest nedaudz ātrāk un būs gatavi mate apmēram 28 mēnešu vecumā.

Ieteicams

Kur ir audzētas vīnogas?
2019
Populārākās pilsētas pasaulē
2019
Kas ir Merilendas oficiālais sports?
2019