Bald Eagle Fakti: Ziemeļamerikas dzīvnieki

Vispārīgās īpašības

Haliaeetus leucocephalus jeb Bald Eagle ir ASV valsts dzīvnieks. Nosaukums “Bald Eagle” nenozīmē, ka ērglis tiešām ir kails. Nosaukums nozīmē "balts". Mature Bald Eagles lielākoties ir brūnā krāsā pār lielāko daļu ķermeņa, ar baltajām galvām un astēm. Sugas sievietēm un vīriešiem ir vienādas krāsas, vienīgā būtiskā atšķirība ir tāda, ka sievietes ķermeņa lielumā un svarā ir vismaz par 25% lielākas nekā vīriešiem. Viņu astes ir nedaudz garas attiecībā pret ķermeņa lielumu daudzu citu veidu putnu vidū un nedaudz ķīļveida. Viņu ķekari ir dzeltenā krāsā un ir lieli un saliekti. Gan kājas, gan īrisi ir arī dzeltenā krāsā, un Bald ērgļiem ir īsi un spēcīgi pirksti ar lieliem taloniem. Viņu aizmugurējie baloni ir augsti attīstīti un tiek izmantoti to upurēšanai, kad tie noķert tos no augšas. Tikmēr viņu kājas ir neauglīgas. Jaunie, nenobriedušie kailie ērgļi galvenokārt ir tumši brūnā krāsā, ar plankumainu baltu plankumu. Viņu ķekari ir melni, un to galos tie ir dzelteni. Bald Eagle sasniedz savu dzimumbriedumu, kad tas ir 3 vai 4 gadus vecs. Šie putni atkarībā no atrašanās vietas atšķiras pēc brieduma. Jo tālāk no ekvatora un tās tropikas viņi ir, jo lielāki tie kļūst. Bald ērgļi sver no 3 līdz 6, 5 kg, to ķermeņu garums ir aptuveni 70-120 cm, un to spārni parasti ir no 1, 8 līdz 2, 3 m. Mātītes, kas ir lielākas par vīriešiem, parasti sver vismaz 5, 6 kg, salīdzinot ar 4, 1 kg viņu vīriešu vidū. Bald Eagle dzīves ilgums ir aptuveni 20 gadi no dzimšanas.

Diētiskās vajadzības

Bald ērgļi ir ikdienišķi plēsīgie putni. Lielāko daļu uztura veido zivis, bet bieži vien var arī ēst mazu zīdītāju, piemēram, trušu, zaķu, vāveru, jenots un citu tādu sauszemes laupījumu liemeņus. Viņiem ir tendence dzīvot pie mitrājiem, lieliem krastiem, iekšējiem ūdeņiem vai purviem, no kuriem tie iegūst zivju uzturu. Kailie ērgļi parasti padara ligzdas uz nogatavojušām cietkoksnes vai skuju koku stendiem. Viņi izmanto lielus un ļoti augstus kokus, lai dzīvotu apkārtējos ūdeņos, kuros ir viņu pārtikas avoti. Šādiem kokiem vajadzētu būt vismaz 20 metru augstiem.

Bald Eagle mājas

Bald Eagles ir dzimtene Kanādā, Meksikā, Senpjēlā un Mikelonā un Amerikas Savienotajās Valstīs. Putni ir jutīgi pret cilvēka darbību, un tāpēc viņu ligzdas būs iespējami tālu no cilvēka traucējumiem. Jūs bieži varat tos atrast Floridas mangrove purvos, Česapīka līcī, Vaiomā un Dienvidu Aļaskā. Tiklīdz lielā mērā apdraudēti saglabāšanas pasākumi, pēdējo četru gadu desmitu laikā Bald Eagle populācijas ir palielinājušās gandrīz astoņas reizes, bet pēdējos desmit gados - par 72, 2%. Šodien majestātiskais putns ir iekļauts Starptautiskās Dabas saglabāšanas savienības publicētajā apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā kā “vismazāk satraucoša” suga. Reiz tikai Ziemeļamerikā, putns ir izplatījies Belizā, Bermudu salas, Īrijas, Puertoriko, Krievijas Federācijas un ASV Virdžīnu salās.

Sky High Life

Bald Eagles ir zināms, ka tas ir viens no visspēcīgākajiem flīķiem, un tie var lidot ar ātrumu 56-70 km / h, braucot ar slīdēšanu vai neslīdot, un pat līdz pat 48 km / h, ja pārvadājat zivis vai pārtiku. Vēl iespaidīgāk, viņi var arī paātrināt niršanu 120-160 km / h. Putni ir teritoriāli un migrē tikai ziemā, kad ūdeņi, kas tur savu pārtiku, sasalst. Viņiem ir zināms, ka viņi dzīvo vienā un tajā pašā dzīvotnē visu savu dzīvi, pārvietojoties starp ziemeļu un dienvidu mājām, kad ūdenstilpnes sasalst, un atgriežas vasarā. Bald Eagles ir komunālie putni un dzīvo iepakojumos.

Eagle Courtship

Pēc pāris kailu ērgļu šķirnes, sievietes novietos olas, un šīs olas izšķilsies pēc divu mēnešu inkubācijas. Tiek uzskatīts, ka konkrētais kails ērglis dzīvo tikai ar vienu partneri, un kopā ar citu, ja viņu sākotnējais partneris ir miris. Ja draugi ir mēģinājuši iegūt pēcnācējus un nav spējuši to izdarīt vairākus gadus, viņi var arī doties savos atsevišķos veidos un izmēģināt dažādus jaunus biedrus. Tiek uzskatīts, ka trīs vai četru gadu vecumā viņu dzimumbriedumā viņi pēc tam ir gatavi mate. Putni atgriežas savās dzīvotnēs, kur viņi ir dzimuši, lai sakārtotos, un to dara pēc iepriekšminētajiem migrācijas modeļiem. Bald Eagle laipnība tiek atvieglota ar iespaidīgu lidojumu „deju” izrādīšanu. Šeit partneri vajā, aplaužas un ritenis pa debesīm. Viņi uzkāpt augstos pacēlumos, slēdzenēs un brīvajā krastā, atraisot savus talonus un atdalot tieši pirms zemes. Viņi arī izceļas ar iespaidīgiem zvaniem, izvilkot viens otru caur „dziesmu”.

Ieteicams

Kādas valodas runā Alaska?
2019
Augu dzīve Antarktīdā
2019
Kas bija Silla Karaliste?
2019