Argentīnas melnā un baltā Tegu fakti - Dienvidamerikas dzīvnieki

Argentīnas tegu, kas pazīstams arī kā melnbalts tegu vai milzu tegu, ir lielākais no tegu ķirzakas. Tas ir visēdāju rāpuļveidīgais, kas dzīvo savannās, daļēji tuksnešos un tropu lietus mežu centrālajā un austrumu Dienvidamerikā. Argentīnas tegu ir inteliģents dzīvnieks, kas mācās dzīvot un pastāvēt kopā ar cilvēkiem. Rudenī tas iet tāpat kā citi rāpuļi.

Izskata apraksts

Jaunajam tegusam ir smaragda zaļa krāsa no snaudas līdz mugurai, bet pārējā ķermeņa daļa ir melna un balta. Vecākiem, zaļā krāsa zūd, un viss ķermenis kļūst melns un balts. Vīrieši ir ievērojami lielāki un var augt līdz 4, 0 un 4, 5 pēdu garumā, kamēr sievietes aug līdz 3, 5 pēdām. Viņiem ir spēcīgi nagi, lai izraktu pārtiku, un spēcīgie žokļi un asas zobi ļauj viņiem viegli košļāt gaļu. Kad drauds tiek apdraudēts, tas agresīvi svārstās un atlaiž to lūzuma punktā, kad sagūstīts plēsējs. Viņi bipedally un lielos ātrumos īsu attālumu ar savu muti, plaši atvērtas un priekšējās kājas izplatās plaši, lai iebiedētu ienaidnieku.

Sezonas Endoterms

Argentīnas tegu ir daļēji silta asins ķirzaka ar vidējo temperatūru aptuveni 18 ° F. Atšķirībā no putniem un zīdītājiem ķirzaka var kontrolēt temperatūru tikai reproduktīvajā sezonā no septembra līdz decembrim. Biologi uzskata, ka šī spēja tika pieņemta kā adaptīva iezīme, kas ļautu ķirzam pārvarēt hormonālās izmaiņas vaislas sezonā.

Dzīvotne

Argentīnas tegu dzīvo Paragvajas, Argentīnas, Brazīlijas un Bolīvijas mežos. Tie ir adaptīvi dzīvnieki, kurus var atrast arī pie mežu un savannu malām, kamēr viņi var piekļūt pārtikai un ūdenim. Daži no dzīvniekiem, kas tika turēti kā mājdzīvnieki, ir izlaisti savvaļā, ja tie turpina pieaugt.

Diēta

Argentīnas tegu ir visēdāju rāpuļi, kas barojas ar dažādiem bezmugurkaulniekiem, ieskaitot zirnekļus, kukaiņus un gliemežus. Tā meklē pārtiku ar vairākām olbaltumvielām, tostarp sēklām, olām un augļiem, kad tas kļūst vecāks. Tegus nebrīvē barojas ar augstu olbaltumvielu saturu, kas ietver suņu barību, vistas gaļu, mazus grauzējus, zemes tītarus un kukaiņus. Daži nebrīvē iesaistītie neēd augļus, bet citi bauda mangus, vīnogas, banānus un papaiju.

Tegus kā mājdzīvnieki

Tūkstošiem tegus tiek turēti kā mājdzīvnieki visā pasaulē, jo viņi ir mācīgi un cieši saistīti ar īpašniekiem. Tie ir inteliģenti rāpuļi, kas var iemācīties rīkoties un dzīvot telpās. Viņi dzīvo apmēram 20 gadus. Savvaļas tegus ir agresīvi un reaģē uz draudiem, sniedzot sāpīgu iekost, izmantojot savus spēcīgos žokļus un asus priekšgala zobus. Tomēr, kad tie ir iznīcināti, tie kļūst mācīgi, mazāk bailīgi un mazāk agresīvi.

Ieteicams

Kas ir K'iche cilvēki?
2019
Kas un kur ir Britu salas?
2019
Dzeramo vecumu visā pasaulē
2019