Apvienotās Karalistes vietējie zīdītāji (Lielbritānija)

Apvienotā Karaliste, kas pazīstama arī kā Lielbritānija, ir salu tauta, kas atrodas pie Ziemeļrietumu Eiropas krasta. Šajā rakstā tiks apspriesti daži no valsts vietējiem zīdītājiem. Mēs apskatīsim arī dažas no šīm zīdītāju fiziskajām īpašībām, diētām, biotopiem un diapazoniem, pašreizējiem saglabāšanas statusiem un galvenajiem draudiem, ar kuriem viņi saskaras.

Barbastelle

Barbastelle, zinātniskais nosaukums Barbastella barbastellus, ir sikspārņu suga, kas ir Vesperilionidae ģimenes locekle. Šīs sugas pieaugušie aug no 45 līdz 58 milimetriem (1, 77 līdz 2, 28 collas) garumā un svarā no 6 līdz 13, 5 gramiem (0, 21 līdz 0, 47 unces). Sugu tumši brūnā vai melnā krāsā, kas ir garš un zīdains ar baltām krāsām. Spārnu spārns uz sikspārņa ir no 260 līdz 290 milimetriem (10, 23 līdz 11, 41 collas), un spārni ir pelēkā brūnā vai melnbrūnā krāsā. Šī suga dzīvotne ir nobriedušu mežu un mežu malās, kur tā atrodas veco augšanas, bojāto vai mirušo koku šķēlumos vai vaļīgajā mizā. Ir zināms, ka tā var nokļūt arī vecās ēkās un pazemes tuneļos. Šīs sugas diēta lielākoties sastāv no lieliem putniem, kaut arī tā ēd arī mazus mušas, zirnekļus un citus mazus kukaiņus. Šī suga visbiežāk sastopama Centrāleiropā un Dienvideiropā, lai gan tās klāsts paplašinās Marokā, kā arī Turcijā, Kaukāza valstīs, Irānā un, protams, Apvienotajā Karalistē un Īrijā. Saskaņā ar Starptautiskās dabas saglabāšanas savienības (IUCN) datiem Barbastelle kopš 2008. gada ir iekļauta kā tuvu apdraudēta suga, un tās pašreizējā iedzīvotāju skaita tendence samazinās. Galvenie draudi, ar kuriem saskaras šī suga, ir tās biotopa zudums un traucējumi neatkarīgi no tā, vai tie ir koki, pazemes tuneļi vai vecas ēkas, no infrastruktūras attīstības, mežsaimniecības un ēku atjaunošanas vai nojaukšanas. Arī suga ir izzudusi Nīderlandē, un Beļģijā tā var būt arī izmirusi.

Pelēks zīmogs

Grey Seal, zinātniskais nosaukums Halichoerus grypus, ir roņu suga, kas ir patiesu roņu Phocidae ģimenes locekle. Atlantijas okeāna austrumu daļas sugu pieaugušie, kas varētu atrasties Apvienotajā Karalistē, bieži ir daudz mazāki nekā to rietumu Atlantijas okeāna kolēģi. Pieaugušais vīrietis parasti ir no 2, 5 līdz 3, 3 metriem (8, 2 līdz 10, 8 pēdas) un sver aptuveni 170 līdz 310 kilogramus (370 līdz 680 mārciņas). Pieaugušās sievietes parasti ir mazākas par 1, 6 līdz 2, 0 metriem (5, 2 līdz 6, 6 pēdas) un sver aptuveni 100 līdz 190 kilogramus (220 līdz 420 mārciņas). Sugas vīriešiem ir lielāks deguns, mazāk izliekts profils un parasti ir tumšākas ar gaišākām krāsām, savukārt sievietes ir sudraba pelēkas līdz brūnas krāsas ar tumšiem plankumiem. Apvienotajā Karalistē šīs sugas sievietes dzemdē zemē, kā arī vērojama ievērojama tendence atgriezties tajā pašā vietā, kur audzēt, kas citur nav novērota. Sugas dzīvotne atrodas ūdenī, lai gan viņi pavada daudz laika krastā uz ledus, smilšu pludmalēm, klintīm un citām vietām, īpaši ziemas mēnešos. Šīs sugas uzturs sastāv no dažādām zivju sugām, kā arī smilšu zušiem, astoņkājiem un omāriem. Šī suga ir atrodama visās Ziemeļeiropas valstīs, un tā ir atrodama arī Kanādā un ASV. Arī sugas sugas ir konstatētas Grenlandē un Portugālē. Saskaņā ar IUCN Sarkanā saraksta datiem pelēkais zīmogs kopš 1996. gada ir uzskaitīts kā vismazāk uztveramā suga, un tās pašreizējā iedzīvotāju skaita tendence ir pieaugusi. Galvenie draudi, ar kuriem saskaras šī suga, ir mirstība no komerciālo zvejas tīklu, lauksaimniecības piesārņotāju un naftas noplūdes.

Vietējo zīdītāju aizsardzība Apvienotajā Karalistē

Ir daudzas lietas, kas tiek darītas, lai palīdzētu saglabāt un aizsargāt Apvienotās Karalistes vietējos zīdītājus. Barbastelle ir aizsargāta saskaņā ar Eiropas Dzīvotņu direktīvu, Bonnas konvenciju, Bernes konvenciju, kā arī Eiropas Savienības (ES) Dzīvotņu un sugu direktīvas II un IV pielikumu. Pelēko zīmogu aizsargā piekrastes jūras rezervāti un aizliedz noteiktus toksiskus piesārņotājus, piemēram, DDT, kas kādreiz apdraudēja to iedzīvotājus.

Apvienotās Karalistes vietējie zīdītāji (Lielbritānija)

Lielbritānijas vietējie zīdītājiZinātniskais nosaukums
Sarkanā vāvere

Sciurus vulgaris
Kalnu zaķis

Lepus timidus
Barbastelle

Barbastella barbastellus
Lielāks pakavs

Rhinolophus ferrumequinum
Red Fox

Vulpes vulpes
Pelēks zīmogs

Halichoerus grypus
Savvaļas zirgsEquus ferus caballus
Chillingham savvaļas liellopi

Bos primigenius taurus
Melleņu kazas

Capra aegagrus hircus
Stoat

Mustela erminea

Ieteicams

Kurām kaimiņvalstīm ir visaugstākā ienākumu atšķirība?
2019
Kādā kontinentā ir Nīderlande?
2019
Reliģiskie ticējumi Jamaikā
2019