Apdraudētie zīdītāji Peru

Peru ir bagāta zīdītāju daudzveidība, un tie ir īpaši koncentrēti Andu kalnu grēdu Peru daļā. Dažas no šīm sugām ir endēmiskas Peru, bet citas ir atrodamas arī citos Dienvidamerikas apgabalos. Daži Peru zīdītāji, galvenokārt grauzēji, ir klasificēti kā apdraudēti, galvenokārt sakarā ar biotopu zudumu, ko izraisa mežu izciršana un krūmu tīrīšana, kas ir šo dzīvnieku mājas. Citi draudi ietver praksi, kas saistīta ar šo zīdītāju bezatbildīgu medību.

Yellow-Tailed Woolly Monkey

Dzeltenā pūkains vilka mērkaķis ir endēmisks Peru un ir klasificēts kā kritiski apdraudēts biotopu zudumu, zemā sugu reproduktīvā daudzuma un to medību dēļ. Mērkaķis ir arborēts, un diennakts, kas aizņem augstus Andu diapazonus, kur reljefs ir nelīdzens. Pērtiķis dzīvo lielās, aptuveni 23 indivīdu grupās. Mērkaķa kažokāda ir gara un blīva, kas ļauj viņiem izdzīvot aukstā montāna meža biotopā. Dzeltengalvas kalna galvas un ķermeņa garums ir aptuveni 51 līdz 54 centimetri ar garu astes ap 63 centimetriem. Astei ir dzeltens pelēks, un tas ir ļoti spēcīgs ķermeņa uzturēšanai barošanas un citu darbību laikā. Mērkaķis galvenokārt barojas ar lapām, augļiem, kukaiņiem un dažiem bezmugurkaulniekiem. Pērtiķiem draud agresīvi. To reprodukcijas ātrums ir ļoti zems, ilgi intervāli.

Īslaicīga šinšilla

Īslaicīgais šinšills ir grauzējs, kas atrodams Peru Andu kalnu aukstajos reģionos, kas pārsvarā barojas ar tajā esošo augošo veģetāciju. Šinšillas ķermenis ir apmēram 28 līdz 49 centimetrus garš, kas sver apmēram 38 līdz 50 unces. Priekšējās pēdas ir īsas, bet pakaļējās kājas ir garas un spēcīgi veidotas kāpšanai un lēkšanai. Viņu kakliņi ir biezi un pleci ir plaši, atšķirībā no garo aitu šinšillām. Šinšillas barojas pazemē vai zem klintīm patvērumam. Chinchillas dzīvo kolonijās. Katra dzimšanas reizē saražotie metieni parasti ir viens vai divi. Chinchilla ir klasificēts kā kritiski apdraudēts medību dēļ, kas nodrošina to smalkās un blīvās kažokādas, kas iegūst augstas cenas. Likumi, kas regulē to medības, ir izpildīti, kā arī reprodukcija nebrīvē.

Aceramara Gracile Mouse Opossum

Aceramara Gracile Mouse Opossum ir kokaudzētava, kas barojas ar augļiem, kukaiņiem un bezmugurkaulniekiem. Peles galvas un ķermeņa garums ir apmēram 7 līdz 13, 5 centimetri ar astes ap 9 līdz 15, 5 centimetriem, bet vidējais svars ir aptuveni 23 līdz 34 grami. Kažokāda ir sarkanīgi pelēcīgi brūnā krāsā augšējā pusē un krēms apakšā ar tumši brūnu vai melnu acu gredzenu. Atšķirībā no citiem opossumiem, peli nav. Peles biotopi atrodas tropu mākoņu mežos Andu austrumu nogāzēs. Šī suga ir kritiski apdraudēta biotopu zuduma dēļ. Nav saglabāti nekādi saglabāšanas pasākumi, jo par to izplatīšanu vēl ir zināms.

Andersona pele

Andersona pele ir nakts grauzēju suga, kas ir endēmiska Dienvid Peru. Pele būvē ligzdas no lapām un zariem kokos, uz zemes, caurumos, dobos baļķos un zem klintīm. Andersona pelēm ir smalki samtaini sarkanīgi brūna kažokāda ar redzamiem melnās acu gredzeniem. Aste ir stipra un zvīņaina. Viņu dzīves ilgums savvaļā ir viens gads. Galvenais apdraudējums to iedzīvotājiem ir biotopu zudums, kas padara tos kritiski apdraudētus.

Citi apdraudētie Peru zīdītāji

Citas apdraudētās Peru zīdītāju sugas ir neapbruņotu bruņu koku žurka, kalnu tapīrs, Peru zivju ēšanas zirgs, Ucayali pavasara pele, inkanu mazo mastifu nūja, Andu kalnu kaķis, jūras ūdeņi un milzu terjers.

Apdraudētie zīdītāji Peru

Apdraudētie zīdītāji PeruZinātniskais nosaukums
Yellow-Tailed Woolly Monkey

Oreonax flavicauda
Īslaicīga šinšilla

Chinchilla brevicaudata
Bare-Tailed bruņu koks

Pattonomys timesius
Aceramarca Gracile Opossum

Gracilinanus aceramarcae
Andersona Mouse Opossum

Marmosa andersoni
Kalnu tapīrs

Peru zivju ēšanas žurkas

Tapirus pinchaque

Neusticomys peruviensis

Ucayali Spiny Mouse

Scolomys ucayalensis
Incan Little Mastiff Bat

Mormopterus phrudus
Andu kalnu kaķis

Leopardus jacobita
Marine Otter

Giant Otter

Lontra felina

Pteronura brasiliensis

Ieteicams

Kur ir audzētas vīnogas?
2019
Populārākās pilsētas pasaulē
2019
Kas ir Merilendas oficiālais sports?
2019