10 Malaizijā atrastie dzīvnieki

Malaizija ir konstitucionāla monarhija Dienvidaustrumāzijā. Tā ir četrdesmit ceturtā populārākā tauta uz zemes, un to veido trīs federālās teritorijas un trīspadsmit valstis. Tā ir viena no septiņpadsmit norādījumu tautām pasaulē ar daudzām endēmiskām sugām. Ievērojamu Malaizijas daļu sedz lietus meži. Valstī ir vairāk nekā simts piecdesmit vardes, divi simti piecdesmit rāpuļi, seši simti deviņdesmit četri putni un vairāk nekā trīs simti sešdesmit viens zīdītāju sugas. Daži Malaizijā atrastie dzīvnieki ir:

Sālsūdens krokodils

Sālsūdens krokodils ir pasaulē lielākais piekrastes plēsējs, kā arī lielākais dzīvais rāpulis. Sālsūdens krokodils, saukts arī par jūras krokodilu, jūras krokodilu vai estuāru krokodilu, dzīvo jūras vidē, lagūnās, deltās un iesāļu mangrove purvos. Sālsūdens krokodils ir vietējais Indijas austrumos, Austrālijas ziemeļos un lielākajā daļā Dienvidāzijas. Pieaugušais vīriešu krokodils var sasniegt maksimālo svaru - aptuveni 2600 mārciņas un garumu - aptuveni 19, 7 pēdas, bet sieviete ir mazāka par 9, 8 pēdām. Sālsūdens krokodils ir oportūnistisks hiperkarnivorisks plēsējs, kas var pārvarēt jebkuru dzīvnieku, kas nonāk tās teritorijā.

Malaja tīģeris

Malajiešu tīģeris dzīvo pussalas Malaizijas centrālajā un dienvidu pusē. Malaijas tīģeris 2015. gadā tika klasificēts kā kritiski apdraudēta suga. Līdz 2013. gadam bija aptuveni 340 pieaugušo malajiešu tīģeri. Tas ir mazāks par Bengālijas tīģeri ar sieviešu maiju tīģeri, kas ir vairāk nekā 7 pēdas 10 collas garš, kamēr pieaugušais vīrietis ķermeņa garums ir aptuveni 8 pēdas 6 collas. Viņu ķermeņa svars svārstās no 52 mārciņām līdz 195 mārciņām, un to vidējais augstums ir no 23 collām līdz 41 collām.

Apmācies leopards

Mākoņains leopards, ko dēvē arī par kontinentālo mākoņaino leopardu, ir savvaļas zeme, kuras dzīvotne stiepjas no Ķīnas caur Dienvidaustrumu Āziju līdz Himalaju kalnu pakājēm. Mākoņains leopards sver aptuveni 51 mārciņu. Vīriešu dzimuma pieaugušajiem ir apmēram 43 collu garš un 36 collu garš asti, kamēr sieviete ir 37 collas garš un ar 32 collu garu asti. Tam ir tumši pelēks kažokāds, ko iznīcina tumši pelēks un melns. Mākoņainajam leopardam ir daži melni plankumi uz galvas.

Sunbear

Sunbear dzīvo tropu mežos Dienvidaustrumu Āzijā, sākot no Yunnan provinces (Ķīna), Vjetnamas, Laosas, Kambodžas, Mjanmas, Bangladešas, Malaizijas uz Indijas ziemeļaustrumu daļām. Tas ir mazākais lācis uz zemes ar pieaugušajiem, kas sver aptuveni 176 mārciņas. Tā ir gluda, īsa un strūklas melna kažokāda. Daži saules lāči ir pelēki vai sarkanīgi. Saules lāča ķermeņa garums ir aptuveni 59 collas. Vīriešu saules lāči ir aptuveni par 20% lielāki nekā viņu sievietes. Viņiem ir zoles bez zolēm un lielām ķepām, kas pielāgotas koku kāpšanai. Viņi ir norādījuši izliektus un lielus sirpjveida nagus.

Peles brieži

Peles brieži, saukti arī par Chevrotains, ir mazāki nagaiņi, kas pieder Tragulidae ģimenei. Chevrotains ir vientuļas radības, kas barojas ar augu materiālu. Tie ir pasaulē mazākie zaķu zīdītāji. Daudzas peles briežu sugas dzīvo Dienvidaustrumu un Dienvidāzijas mežos ar vienu no sugām, kas dzīvo Rietumu un Centrālāfrikas lietus mežos. Āfrikas Chevrotains sver apmēram 35 mārciņas, bet Āzijas sugas sver aptuveni 17, 6 mārciņas.

Āzijas zilonis

Āzijas zilonis ir vienīgais Elephas ģints loceklis, kas atrodams Dienvidaustrumāzijā un Indijas subkontinentā. Tas ir lielākais zemes zīdītājs Āzijā. Āfrikas krūmu zilonis ir lielāks nekā Āzijas zilonis. Vīriešu Āzijas ziloņiem ir plecu augstums aptuveni 9 pēdas un sver apmēram 4 tonnas, savukārt sievietes sver apmēram 2, 7 tonnas un ir aptuveni 7, 9 pēdas garš. Viņu ķermeņa garums, ieskaitot galvu un stumbru, ir apmēram 21 pēdu garš ar 4, 9 pēdu garu asti. Tiem ir pelēka āda, ko parasti slēpj augsne sienu un putekļu dēļ.

Karalis Kobra

Karalis kobra ir indīga čūska, kas pieder Elapidae ģimenei. Karalis kobra ir mežs Dienvidaustrumāzijā. Tā ir pasaulē garākā indīgo čūsku suga, kuras maksimālais garums ir aptuveni 13, 1 pēdas. Karaļa kobras āda ir brūns vai tumšs olīvs ar daudzām dzeltenām vai baltām krustiņām un melnām joslām. Tas ir bīstams rāpulis, kas barojas ar citām čūskām un mugurkaulniekiem, piemēram, grauzējiem un ķirzām. Jaunajiem karaļa kobriem ir spīdīga melna āda ar dažādām šaurām dzeltenām svītrām.

Atlas Moth

Atlas moths ir pamatiedzīvotāji, kas atrodas Dienvidāzijas, Austrumāzijas un Dienvidāzijas šriftu, sekundāro mežu un sauso lietus mežu vidū. Tas ir ierindots starp lielākajiem lepteropāniem, kuru spārna virsma ir aptuveni 62 kvadrātcollas un 11, 8 collu spārnu spārns. Tas ir virspusē pārsniegts tikai Coscinocera Hercules. Baltā ragana ir vienīgais putns, kuram ir lielāks spārnu spārns nekā Atlasas moth. Sieviešu atlases moth ir smagāks un lielāks nekā vīrietis. Savu spārnu augšējā daļa ir sarkanīgi brūna ar violetām, rozā, baltām un melnām līnijām, kā arī trīsstūrveida logi, ko ierobežo melnas līnijas.

Flying Lizard

Lidojošās ķirzakas, kas pazīstamas arī kā slidojošās ķirzakas, ir arkuļaini kukaiņi, kuru ribas un savienojošās membrānas var paplašināties, veidojot spārnus. Tām ir spārnu un saplacinātas pakaļējās ekstremitātes, kas darbojas kā horizontāli stabilizatori, kad tie slīd. Lidojošās ķirzakas var slīdēt vairāk nekā 200 pēdām, tās ir vietējās Dienvidāzijā, un tās ir izplatītas krūmu džungļos, tīkkoks, plantācijas un mežos.

Lēns Loris

Lēni lorises ir primāti, kas pieder pie Dienvidaustrumu Āzijas un kaimiņu reģioniem. Viņiem ir lielas acis, šauras podagras, noapaļotas galvas un atšķirīgi atšķirīgi krāsu modeļi. Viņu ķermeņa svars svārstās no 9, 3 mārciņām (Bornean lorises) līdz 74 mārciņām (Bengālijas lēnas lorises). Viņu galvas un ķermeņa garums svārstās no 7, 1 collas līdz 15 collām. Viņu kājas un rokas ir vienāda garuma. Lēnajam loram ir garš un elastīgs bagāžas nodalījums, kas ļauj tiem pagriezt savu ķermeni un stiepties uz citām filiālēm. Lēnajam loram ir toksisks sakodiens. Šīs radības saņem to toksīnus, lai no rokām nolaupītu dziedzerus. Sekrēcija kļūst toksiska, sajaucot ar siekalām. Ir zināms, ka lēni lori kustas ļoti lēni.

Ieteicams

Augstākās ēkas Vankūverā
2019
Kas ir arhipelāgs?
2019
Kāda ir Kiribati valūta?
2019